Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Рівненщині ДБР затримало військових за продаж пристрою нічного бачення

Зараз військовослужбовці – під вартою.

Фото з сайту ДБР.

На Рівненщині ДБР затримало військових за продаж пристрою нічного бачення

Монокуляр нібито вважався зниклим в зоні проведення операції об'єднаних сил

Двох військовослужбовців з Рівненщини 26 червня затримали слідчі державного бюро розслідувань, коли ті продавали пристрій нічного бачення та набої, повідомляє Суспільне з посиланням на пресслужбу відомства. Монокуляр нібито вважався зниклим в зоні проведення операції об'єднаних сил. Військове майно вони хотіли продати за 28 тисяч гривень. 

Військовослужбовців однієї з частин, що дислокується в області слідчі ДБР затримали одразу після продажу військового майна. Про яку саме військову частину йдеться, не вказано.

За пристрій нічного бачення монокуляр «TM-F6015XA-1» та 100 набоїв калібру 5,45 міліметрів військові, за версією слідства військові хотіли отримали 28 тисяч гривень.

За пристрій нічного бачення монокуляр «TM-F6015XA-1» та 100 набоїв калібру 5,45 міліметрів військові, за версією слідства військові хотіли отримали 28 тисяч гривень. Монокуляр оцінили у 27 тисяч. Він, за даними ДБР, вважався втраченим у зоні проведення ООС.

Тепер військовослужбовцям інкримінують два злочини – викрадення, привласнення зброї, бойових припасів та військової техніки, вчинені в умовах особливого періоду, а також за збут боєприпасів, повідомляє ДБР.

Зараз військовослужбовці – під вартою. Якщо їхню вину доведуть, то можуть провести за ґратами від 5 до 12 років.

Telegram Channel