Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Мешканці мікрорайону Луцька вимагають провести їм каналізацію (Фото)

На збори прийшли понад 100 мешканців.

Фото зі сторінки ГО «Розвиток мікрорайонів міста».

Мешканці мікрорайону Луцька вимагають провести їм каналізацію (Фото)

Муніципали і комунальники виявляють на Вишкові несанкціоновані врізки у зливову каналізацію. Проблему обговорили на зборах жителів

У Луцьку обговорили проблему несанкціонованих врізок власників осель у зливову каналізацію. Мешканці мікрорайону Вишків вимагають від керівництва міста зробити їм централізоване водовідведення, а до того часу перестати штрафувати власників будинків.

Збори відбулися у вівторок, 30 червня, за ініціативи ГО «Розвиток мікрорайонів міста». Участь у них взяли представники комунальних підприємств «Луцькводоканал» і ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс», йдеться на фейсбук-сторінці громадської організації.

Мікрорайон розташований за 3 км від очисних споруд в селі Липляни та за 5 км від центру Луцька, проте велика частина мешканців мікрорайону і досі не можуть користуватись такими досягненнями цивілізації як централізована каналізація. Людям доводиться обмежувати себе у споживанні води, адже вигрібна яма наповнюється досить швидко, а її відкачування коштує 1000 гривень.

Людям доводиться обмежувати себе у споживанні води, адже вигрібна яма наповнюється досить швидко, а її відкачування коштує 1000 гривень.

Також кілька днів поспіль представники муніципальної варти та працівники підприємства «Луцькспецкомунтранс» проводили обстеження зливових каналізацій на вул. Вахтангова та інших вулицях мікрорайону Вишків на предмет врізки в них каналізаційних труб. Після таких обстежень на жителів Вишкова склали протоколи і зобов‘язали усунути порушення. Внаслідок цього низка ЗМІ написали, що щоденні скиди нечистот власниками приватних домоволодінь є одним із джерел смороду в місті, яке і дошкуляє вишківцям.

Для вирішення та обговорення цієї проблеми зібралося більш ніж 100 вишківців. Члени правління громадської організації «Розвиток мікрорайонів міста» запрошували керівництво міста, представників КП «Луцькводоканал» та ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс».

За словами директора КП «Луцькводоканал», Віктора Гуменюка на сьогодні нема альтернативи централізованому водовідведенню. Відповідно до норм законодавства та норм містобудування й архітектури, населений пункт із понад 2000 мешканців має мати централізоване водовідведення.

Виконувач обов'язків КП «Луцькспецкомунтранс» Сергій Андрієвський своєю чергою попередив, що рейди триватимуть, а щодо вирішення проблеми порадив звертатися до депутатів Луцької міської ради.

Учасники зборів склали та підписали лист-звернення жителів мікрорайону Вишків з вимогами провести централізовану каналізацію на вулицях мікрорайону Вишків та припинити штрафувати вишківчан до проведення каналізації.

Його передадуть у секретаріат Луцької міської ради та в.о. міського голови Григорію Пустовіту.

 
 
Джерело: ГО «Розвиток мікрорайонів міста».
Telegram Channel