Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Мешканці Вишкова вимагають проведення до мікрорайону центральної каналізації

Люди втомилися постійно обмежувати використання води.

Фото: Розвиток Мікрорайонів Міста.

Мешканці Вишкова вимагають проведення до мікрорайону центральної каналізації

За ініціативи ГО «Розвиток Мікрорайонів Міста» відбулися збори мешканців Вишкова

Мікрорайон знаходиться всього за 3 км від очисних споруд в селі Липляни та за 5 км від центру Луцька, проте велика частина мешканців мікрорайону і досі не можуть користуватись такими досягненнями цивілізації як централізована каналізація. Людям доводиться обмежувати себе у споживанні води, адже вигрібна яма наповнюється досить швидко, а її відкачування коштує 1000 гривень.

 

 Також, кілька днів поспіль представники муніципальної варти та працівники підприємства «Луцькспецкомунтранс» проводили обстеження зливових дощових каналізацій по вул. Вахтангова та інших вулицях мікрорайону Вишків на предмет врізки в них каналізаційних труб. Після таких обстежень на жителів Вишкова склали протоколи і зобов‘язали усунути порушення. Внаслідок цього, ряд ЗМІ написали, що щоденні скиди нечистот власниками приватних домоволодінь є одним із джерел смороду в місті, яке і дошкуляє вишківцям.

Сподіваємося, що міська рада знайде кошти не лише на відновлення фонтану на центральному майдані міста, а й на проведення централізованого водовідведення в мікрорайоні Вишків.

Для вирішення та обговорення цієї проблеми зібралося більше 100 вишківців. Члени правління громадської організації «Розвиток Мікрорайонів Міста» запрошували керівництво міста, представників КП «Луцькводоканал» та ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс». Втім, на відміну від комунальних підприємств, виконуючий обов'язки міського голови Луцька Григорій Пустовіт та його заступники проігнорували дане запрошення та на зустріч з лучанами не з'явилися.

Реклама Google

За словами директора КП «Луцькводоканал», Віктора Гуменюка на сьогодняшній день нема альтернативи централізованому водовідведенню. Відповідно до норм законодавства та норм містобудування та архітектури населений пункт більше 2000 мешканців має мати централізоване водовідведення.

Виконуючий обов'язки «Луцькспецкомунтранс» Сергій Андрієвський в свою чергу попередив, що рейди продовжуватимуться, а щодо вирішення проблеми порадив звертатися до депутатів Луцької міської ради.

 

 Учасники зборів склали та підписали лист – звернення жителів мікрорайону Вишків з вимогами провести центральну каналізацію по вулицям мікрорайону Вишків та припинити штрафувати вишківчан до проведення каналізації. Сьогодні його буде передано у секретаріат Луцької міської ради та в.о. міського голови Григорію Пустовіту.

Сподіваємося, що міська рада знайде кошти не лише на відновлення фонтану на центральному майдані міста, а й на проведення централізованого водовідведення в мікрорайоні Вишків. Луцьк прагне стати європейським містом, а це напряму залежить від умов проживання лучан!

Джерело: Розвиток Мікрорайонів Міста
Telegram Channel