Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Щонайменше 16 українців покалічились у масштабній аварії в Польщі (Фото)

ДТП на національній дорозі №1 у Польщі.

Фото TVN24.

Щонайменше 16 українців покалічились у масштабній аварії в Польщі (Фото)

У cелі Богуславіце (Сілезьке воєводство Польщі) зіткнулися дві вантажівки та автобус українського перевізника. Понад 30 людей отримали травми, шестеро – у важкому, але стабільному стані. Всі живі. Важкопоранених шпиталізували гелікоптерами. В автобусі їхали здебільшого українці

На автотрасі в Сілезькому воєводстві Польщі в автоцистерні, яка перевозила небезпечні матеріали, ймовірно, лопнула шина. Вона врізалась у фуру й спалахнула. Автобус, в якому їхали українці, зіткнувся з попередніми вантажівками.

Аварія на загальнодержавній дорозі №1, на якій триває реконструкція, сталася в четвер, 2 липня, перед 14:00, повідомляє TVN24 із посиланням на поліцію Сілезії.

«Зіткнулися три транспортні засоби. Автоцистерна, завантажена небезпечними речовинами, врізалася у задню частину вантажівки. Автобус, який перевозив іноземців, також зіткнувся з ними», – повідомив старший капітан Марцін Пудло з пожежної команди в Ченстохові.

Внаслідок автокатастрофи загорілися дві вантажівки. Автоцистерна вигоріла вщент, вогонь перекинувся на фуру.

На цистерні були написи, які свідчили про транспортування небезпечної речовини. «На жаль, товаросупровідні документи згоріли, тому ми точно не знаємо, що це за речовина», – розповів пожежник.

Водія автобуса затиснуло в кабіні. «Аби його дістати з розтрощеної кабіни, потрібно було розрізати кузов автобуса», – сказав старший капітан Пудло.

Поліція: шина цистерни, ймовірно, лопнула.
Поліція: шина цистерни, ймовірно, лопнула.

 За повідомленням Укрінформу, в автобусі їхали українці. Один постраждалий у критичному стані.

«На автодорозі №1 поблизу міста Богуславіце Ченстоховського повіту Сілезького воєводства сталася ДТП за участю вантажівок й автобуса українського перевізника. У ньому перебувало близько 40 громадян України. Внаслідок аварії пошкодження різного ступеня отримали 16 осіб, з яких шість осіб шпиталізовано, одна з них перебуває у критичному стані»,– повідомили кореспонденту Укрінформу у генконсульстві України у Кракові. Дітей серед постраждалих немає.

Консули намагаються встановити перевізника. За попередньою інформацією, автобус прямував із Тернопільської області у напрямку Варшави.

«Внаслідок аварії пошкодження різного ступеня отримали 16 осіб, з яких шість осіб шпиталізовано, одна з них перебуває у критичному стані».

Припускають, в автоцистерни лопнула шина.
Припускають, в автоцистерни лопнула шина.

 «Попередні результати свідчать, що шина цистерни зазнала ушкодження»

Аспірантка штату Марта Качиньська з Ченстоховського відділення поліції TVN24 заявила, що в аварії постраждала 31 особа. Трьох з них доставили до лікарні вертольотами, ще сімох поранених доправили до лікарень швидкої допомоги у Ченстохові та Радомську.

«18 інших людей були доставлені до школи в Крушині, де їм надали медичну, дієтичну та психологічну допомогу, але було ухвалено рішення, що їх також доставлять до лікарні для обстеження», – розповіла поліцейська.

Качинська підтвердила, що автобус, який зазнав аварії, перевозив українських громадян. Сілезький воєвода Ярослав Вєчерек, який прибув на місце події, повідомив, що його служби постійно контактували з консульством України.

Поліцейські встановлюють обставини аварії.

«Попередні висновки свідчать про те, що в цистерні зазнала ушкодження шина, і автомобіль врізався у напівпричіп вантажівки, яка їхала попереду», – сказала Качинська.

ДТП на національній дорозі №1 у Польщі.
ДТП на національній дорозі №1 у Польщі.

Загиблих немає

Невдовзі після інциденту поліція повідомила, що в аварії постраждало понад 30 людей. На ці дані посилався заступник міністра охорони здоров’я Вальдемар Краська.

«32 людини травмовані. Шестеро людей перебувають у важкому стані, вісьмох уже транспортували до лікарень. Ці люди переважно мають травми грудної клітини та голови, є переломи кінцівок», – сказав Вальдемар Краська на спеціально організованій пресконференції.

Він зазначив, що, на щастя, ніхто не загинув.

Важкопоранених шпиталізували гелікоптерами.
Важкопоранених шпиталізували гелікоптерами.

«На щастя, інформація не така погана, як ми могли очікувати»

Увечері міністр охорони здоров’я Лукаш Шумовський заявив, що «36 людей поранено, 23 людини шпиталізовані, з них четверо – у лікарнях у Лоді, Радомську та Ополі».

Він пояснив, що «стан цих чотирьох важкопоранених людей серйозний, але стабільний, їхньому життю небезпека не загрожує».

«На щастя, інформація не така погана, як ми очікували», – сказав Шумовський.

Він додав, що всіма пасажирами автобуса, а не лише пораненими, опікуються. Постраждали громадяни України.

«У ситуації, коли ми маємо загрозу життю та здоров’ю іноземців, про економію витрат на медичну допомогу не йдеться, це наша відповідальність, до наших громадян так само ставляться в інших країнах», – пояснив міністр.

Триває рятувальна операція.
Триває рятувальна операція.
Поліція каже, що є багато травмованих.
Поліція каже, що є багато травмованих.
Пожежна служба: одна з вантажівок перевозила небезпечні матеріали.
Пожежна служба: одна з вантажівок перевозила небезпечні матеріали.
Аварія сталася перед 14:00.
Аварія сталася перед 14:00.
 
Поліція: шина цистерни, ймовірно, лопнула.
Поліція: шина цистерни, ймовірно, лопнула. 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel