Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Під час рейду на шацькі озера рибпатрульними попереджено збитків на майже 3 тисячі гривень (Фото)

Волинь-нова

Під час рейду на шацькі озера рибпатрульними попереджено збитків на майже 3 тисячі гривень (Фото)

Першого та другого липня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля здійснили рибоохоронний рейд на водойми Шацького району Волинської області на території Шацького національного природного парку

Так, першого липня на оз. Люцимер, поблизу смт Шацьк Шацького району викрито грубе порушення правил рибальства. Троє громадян здійснювали вилов водних біоресурсів з дерев’яного човна трьома мисиновими сітками. Завдяки оперативним діям працівників рибпатруля, порушникам не вдалося завдати шкоди рибному господарству.

Завдяки оперативним діям працівників рибпатруля, порушникам не вдалося завдати шкоди рибному господарству.

На винних осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, зокрема один з порушників притягується за подібне порушення вдруге. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення громадян до відповідальності. Заборонені знаряддя лову вилучено.

 

 Пізніше під час обстеження даної водойми виявлено безгосподарське майно. З озера вилучено чотири од. заборонених знарядь. У сітках знаходилася риба: краснопірка – 7 екз., карликовий сомик – 9 екз., карась сріблястий – 5 екз. Оскільки водні біоресурси перебували у живому стані, здійснено їх випуск у природне середовище. Попереджено збитків на суму 1 290 грн.

Оскільки водні біоресурси перебували у живому стані, здійснено їх випуск у природне середовище.

Наступного дня під час обстеження на оз. Пулемецьке, поблизу с. Пулемець Шацького району викрито громадянина, який здійснював вилов риби з дерев’яного човна забороненим знаряддям. За допомогою ліскової сітки порушник встиг виловити 14 екз. риби карась сріблястий, загальною вагою 3,5 кг. Рибу у живому стані випущено назад у воду.

На порушника оформлено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення Правил рибальства). Матеріали справи готуються до передачі у суд для притягнення до відповідальності.

 
 

На тому ж озері виявлено та вилучено шість од. безгосподарських сіток. У знаряддях лову знаходилась риба: карась сріблястий - 8 екз. та лящ – 3 екз, загальною вагою три кг. Водні біоресурси у живому стані повернено у водне середовище, чим попереджено збитків на 1 143 грн.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомити на телефон «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

Джерело: Волинський рибоохоронний патруль.
Telegram Channel