Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Керівник Волинської митниці просить повернути експеримент Яценюка

За рахунок доходів митниці планують ремонтувати дороги.

Фото Pixabay.

Керівник Волинської митниці просить повернути експеримент Яценюка

Перший заступник начальника Волинської митниці Державної митної служби України Микола Криворучко висловив прохання депутатам обласної ради ініціювати звернення до уряду про відновлення на Волині так званого «митного експерименту»

Як відомо, ще в 2015 році Кабінет Міністрів прийняв постанову «Про проведення експерименту з фінансового забезпечення здійснення заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування, ділянок вулиць і доріг міст та інших населених пунктів, що суміщаються з автомобільними дорогами загального користування, в усіх областях та місті Києві».

Обранці громади на засіданні постійної комісії обласної ради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій під час розгляду питання про стан та перспективи розвитку інфраструктури митних пунктів пропуску на українсько-польському та українсько-білоруському кордонах вирішили підготувати до урядовців таке звернення.

Цим документом якраз і було визначено методику спрямування до спеціальних фондів обласних бюджетів 50 відсотків суми від перевиконання загального обсягу щомісячних показників надходжень митних платежів. Таким чином в нашій області вдалося привести до нормального стану не один кілометр доріг. Обранці громади на засіданні постійної комісії обласної ради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій під час розгляду питання про стан та перспективи розвитку інфраструктури митних пунктів пропуску на українсько-польському та українсько-білоруському кордонах вирішили підготувати до урядовців таке звернення. Та чи почують прохання «низів» у Києві?

А тим часом зараз гостро постало питання відбудови доріг міжнародного та загальнодержавного значення, які ведуть до пунктів пропуску, розташованих на Волині. Та складається враження, що цим особливо ніхто не переймається. Але хтось таки повинен подбати, аби на кордоні з Євросоюзом Україна виглядала пристойно і цивілізовано?

Довідково: Так званий «митний експеримент» був ініційований Кабінетом Міністрів України на чолі з Прем’єр–міністром Арсенієм Яценюком у вересні 2015 року.

Роксолана ВИШНЕВИЧ.

Telegram Channel