Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Екснаміснику монастиря на Рівненщині, який палив хату дружини, дали 3 роки тюрми

Ексвійськовий і колишній священник вирішив спалити хату, щоб «урівняти їхні умови проживання».

Фото Суспільного Рівне.

Екснаміснику монастиря на Рівненщині, який палив хату дружини, дали 3 роки тюрми

Пенсіонера, колишнього намісника монастиря у Гурбах, що в Здолбунівському районі Рівненщини, позбавили волі на 3 роки за те, що хотів спалити будинок колишньої дружини

У грудні 2019-го 71-річний чоловік кинув в дім кілька «коктейлів Молотова», усередині були колишня та її син. У квітні суд визнав його винним у знищенні майна, він подав апеляцію, але її програв, інформує Суспільне.Рівне.

Сам інцидент трапився 11 грудня в селі Межиріч Острозького району. Тоді поліції чоловік пояснив, що вирішив спалити житло колишньої, в яке вкладав гроші. Мовляв, у них в підсумку не склалися стосунки.

У квітні Острозький райсуд визнав пенсіонера винним та позбавив волі на три роки. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень. Суд також зобов'язав його випалити 10 тисяч гривень матеріальної та три тисяч моральної шкоди.

В суді чоловік, який був раніше намісником монастиря у Грубах, свою вину визнав. Пояснив, що після розлучення продав 62-річній жінці частину будинку за символічні кошти – 600 доларів. Але потім вони помирились і почали знову жити разом. У серпні 2019-го почались сварки через ревнощі й колишня жінка вигнала його.

Вона ж розповіла суду, що він не тримався дому, з літа 2019-го дивно себе поводив, сварився, погрожуючи спалити її та будинок. У ніч, коли пенсіонер підпалив хату, в ній вона була з сином. Той побачив розбите скло, а на підлозі вогонь та розбиті пляшки – горіла одна із кімнат будинку. Врешті збитки від пожежі оцінили в 10 тисяч гривень.

«На початку листопада вирішив спалити хату, щоб урівняти їхні умови проживання», – цитує його суд.

До злочину ексвійськовий та колишній монах готувався. Він розповів, що збирав пляшки і ховав їх у лісі поблизу місця майбутнього злочину. Пальне злив зі свого мопеда, а гніти зробив зі своєї сорочки. Розрізав кабель, щоб жінка не могла набрати воду та загасити пожежу.

До злочину ексвійськовий та колишній монах готувався. Він розповів, що збирав пляшки і ховав їх у лісі поблизу місця майбутнього злочину. Пальне злив зі свого мопеда, а гніти зробив зі своєї сорочки. Розрізав кабель, щоб жінка не могла набрати воду та загасити пожежу. Палицею розбив вікно і закинув «коктейлі Молотова» у помешкання.

Тоді чоловіка затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання. На вирок районного суду він подав апеляцію. Захист вказував, що той сприяв розкриттю злочину й жалкує, що так трапилось. Він – учасник АТО, брав участь у бойових діях у складі батальйону «Айдар», а з мінімальної пенсії, мовляв, не може оплатити завдані збитки.

Врешті-решт Рівненський апеляційний суд залишив вирок першої інстанції без змін. Захист чоловіка має ще три місяці, щоб подати касаційну скаргу до Верховного суду, а доти – перебуватиме під вартою.

Telegram Channel