Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Відому суддю з Рівненщини обурила заява Саакашвілі, який хоче, щоб суддями в Україні стали іноземці

Олександра Жуковська категорично не хоче, щоб українські служителі Феміди поступалися місцем «легіонерам».

Фото «Рівне вечірнє».

Відому суддю з Рівненщини обурила заява Саакашвілі, який хоче, щоб суддями в Україні стали іноземці

Суддя Дубенського міськрайонного суду Олександра Жуковська вважає, що віддати судову владу іноземцю – це ввести зовнішнє управління і втратити державний суверенітет

Суддя Дубенського міськрайонного суду олександра Жуковська вважає, що віддати судову владу іноземцю - це ввести зовнішнє управління і втратити державний суверенітет. Про це розповідає «Рівне вечірнє».

Голова виконкому Нацради реформ Міхеїл Саакашвілі виступив за включення іноземних суддів до Верховного суду України. Про це він заявив в ході експертного обговорення у Європейській бізнес асоціації (ЄБА), повідомляє Главком

– Протягом наступних 2-3 тижнів ми представимо пропозиції щодо судової реформи. Вважаю, що на даному етапі – це наша основна функція. Будуть елементи, які розширюють арбітраж, думаємо над включенням іноземних суддів до Верховного Суду, ми з цього приводу вже проводимо дискусії», – заявив Саакашвілі. 

- Готується чергова судова реформа: «Суддями Верховного суду можуть стати і судді з іноземними паспортами»,- озвучив Саакашвілі. Кожен суддя-це носій судової влади. Правосуддя здійнюється іменем України. Віддати судову владу іноземцю-це ввести зовнішнє управління і втратити державний суверенітет. З таким же успіхом можна спробувати обирати народними депутатами, Прем‘єр-Міністром чи Президентом України іноземців. Якщо подібну ініціативу підтримають українці, то тоді Україну краще називати «колонія». Це хоча би буде чесно, - заявила є пані суддя на своїй сторінці у Фейсбуці.

Багато буде незадоволених судовими рішеннями. І це природньо, адже практично завжди є дві сторони, одна з яких переможена. Але і серед суддів зустрічаються такі, кому не місце в кріслі судді, на жаль. Це життя. І судді-всього лиш зріз суспільства.

Відповідаючи на коментарі читачів, Олексндра Жуковська додає:

– Багато буде незадоволених судовими рішеннями. І це природньо, адже практично завжди є дві сторони, одна з яких переможена. Але і серед суддів зустрічаються такі, кому не місце в кріслі судді, на жаль. Це життя. І судді-всього лиш зріз суспільства. Та на сьогоднішній день є безліч можливостей очищати суддівський корпус. І це робиться. Просто кожен має займатись своєю справою професійно. Щодо правосуддя в умовах карантину, то в цивільному і адміністративному процесах взагалі всі строки зупинені законодавцями «до кінця карантину». А це величезна проблема, насправді. Бо нові справи розглянути неможливо, а по старим рішення не бувають законної сили. І так триває з березня місяця! Сотні дітей чекають на аліменти, сотні пар не можуть розлучитись, тисячі людей не можуть офоррмити право власності. Про це можна писати довго, на жаль. Щодо суддів-іноземців-це прямо суперечить Конституції України, а тому неприйнятно. 

Мені здається, що звільнення суддів за останні пару місяців (а цифри звільнених за загальними причинами у 2020 уже досягла рівня усього минулого року) є явним суддівським протестом. Якщо риторика не зміниться, осінню ми втратиме іще значну частину суддівського корпусу, адже 30% мають право на відставку.  Страйкувати не можна. А піти всім разом у відпустку хоч на декілька днів – ніхто не заборонить.

Нагадаємо, суддя Вовк, який судить Порошенка, дозволив прослуховувати активістів.

Telegram Channel