Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Двох ексберкутівців судитимуть за силовий розгін студентів на Майдані

Двох колишніх міліціонерів полку міліції притягнуть до відповідальності.

Фото УНН.

Двох ексберкутівців судитимуть за силовий розгін студентів на Майдані

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох колишніх міліціонерів полку міліції особливого призначення «Беркут», підпорядкованого головному управлінню МВС України у місті Києві, яких підозрюють у насильницькому розгоні протестувальників на Майдані Незалежності у 2013 році

«Прокурорами Офісу Генерального прокурора спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох колишніх міліціонерів полку міліції особливого призначення «Беркут», підпорядкованого головному управлінню МВС України у місті Києві», - про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу ОГПУ.

Повідомляється, що «ексберкутівці» обвинувачуються у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, службовому підробленні та незаконному перешкоджанні проведенню зборів та мітингів (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 28, ст. 340 КК України).

Двох колишніх міліціонерів полку міліції притягнуть до відповідальності.

«За даними слідства, 30 листопада 2013 року колишні правоохоронці перевищили свої службові повноваження та затримали учасника мирного зібрання на Майдані Незалежності. Під час затримання вони застосували до потерпілого фізичну силу, чим незаконно перешкодили організації та проведенню зборів. У подальшому експравоохоронці склали рапорти про затримання потерпілого, до яких внесли завідомо неправдиві відомості», - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, у справі щодо побиття студентів 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності слідчими ДБР завершено досудове розслідування стосовно колишнього міліціонера полку міліції особливого призначення «Беркут» й скеровано до суду обвинувальний акт, а також іншому ексберкутівцю - повідомлено про підозру.

Telegram Channel