Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Назвали аргументи, чому Камінь-Каширський має бути центром укрупненого району

Закликають врахувати інтереси громади.

Фото: Камінь-Каширська РДА.

Назвали аргументи, чому Камінь-Каширський має бути центром укрупненого району

Авторитетні люди Камінь-Каширщини звернулися цими днями до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишов, народних депутатів Ірини Констанкевич, Ігоря Гузя, Вячеслава Рубльова, Федора Веніславського, голови Волинської обласної державної адміністрації Юрія Погуляйка  щодо формування у Волинській області четвертого укрупненого району та визначення міста Каменя-Каширського його адміністративним центром

У цьому зверненні йдеться про те, що на завершальному етапі в Україні – одна з найбільш важливих реформ – адміністративно-територіальна, котра передбачає формування оптимізованих районів. Головним чинником у даному процесі залишається спроможність надання адміністративних, соціальних та інших послуг на рівні визначених державою стандартів. Зважаючи на ці критерії, закликаємо врахувати інтереси територіальних громад щодо формування укрупненого району в північній частині Волинської області з центром у місті Камені-Каширському.

Попри всі спекуляції навколо цієї теми, просимо звернути увагу на беззаперечні факти:

- Камінь-Каширський – єдиний має статус міста (з 1196 р.) серед інших районних центрів, які формують повітову модель Волинської області;

- Камінь-Каширський – єдиний район в області з позитивним демографічним приростом та один з найбільших за кількістю населення;

Отже, Камінь-Каширський має багату історичну, культурну спадщину та значні перспективи розвитку для надання високоякісних і доступних публічних послуг для задоволення інтересів жителів всього повіту.

- Камінь-Каширський – центр комфортних сервісів та послуг, позаяк у місті знаходиться значна кількість міжрайонних установ, а саме:  Камінь-Каширський відділ поліції ГУНП у Волинській області; територіальний сервісний центр 0743 РСЦ МВС України у Волинській області (оновлене приміщення облаштоване у форматі «open space» та відкрите у грудні 2019 року); Камінь-Каширський міжрайонний суд; Камінь-Каширське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області; міжрайонне управління у Камінь-Каширському та Любешівському районах Головного управління Держгеокадастру у Волинській області; Камінь-Каширський міжрайонний відділ ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України»; Камінь-Каширська міжрайонна лабораторія державної ветеринарної медицини; Камінь-Каширська медико-соціальна експертна комісія при бюро Медико-соціальної експертизи міста Луцька обслуговує жителів Камінь-Каширського, Любешівського, Маневицького та Ратнівського районів; комунальне некомерційне підприємство «Камінь-Каширська центральна районна лікарня» Камінь-Каширської районної ради Волинської області розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15 січня 2020 року внесено до переліку опорних медичних закладів у госпітальних округах Волинської області. На базі зазначеного вище закладу охорони здоров’я функціонує відділення гемодіалізу. Окрім того, у ДПТНЗ «Камінь-Каширське ВПУ» навчається понад 600 здобувачів освіти з Камінь-Каширського, Ратнівського, Любешівського, Маневицького та Ковельського районів.

Реклама Google

Головне адміністративне приміщення району – одне з найновіших, у якому передбачене функціонування низки компетентних структур. Це дає змогу підтримувати потужний кадровий потенціал району.

- місто Камінь-Каширський визнаний експертними колами, Урядом, профільним комітетом Верховної Ради України як оптимальний четвертий центр повіту Волинської області;        

Отже, Камінь-Каширський має багату історичну, культурну спадщину та значні перспективи розвитку для надання високоякісних і доступних публічних послуг для задоволення інтересів жителів всього повіту. Разом з тим, створення району з центром у Камені-Каширському відповідає критеріям формування адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального (районного) рівня, визначених відповідними Методичними рекомендаціями.

Тож щиро сподіваємось, питання щодо формування у Волинській області четвертого укрупненого району та визначення міста Каменя-Каширського його адміністративним центром буде вирішено позитивно.

Окреме прохання до жителів сусідніх районів: не варто сіяти ворожнечу та маніпулювати свідомістю громадян. Адже ми – єдина держава, єдиний народ. Тому закликаємо вас об’єднатися та спільно будувати майбутнє України та рідного краю. Про це повідомив сайт Камінь-Каширської райдержадміністрації.

Telegram Channel