Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Зеленський на Волині розповів про домовленості з головами ОДА (Відео)

Представники Волині в ОДА «повинні обов’язково бути».

Волинь-нова

Зеленський на Волині розповів про домовленості з головами ОДА (Відео)

Перебуваючи на Волині, Президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання, чому у Волинській ОДА працює «лугансько-донецький десант», сказав, що «є якийсь час, коли в голів ОДА є можливість призначати того, кого вони бачать». І якщо політика голови ОДА дає позитивний результат, він залишається на посаді й надалі

Президент України Володимир Зеленський не бачить проблем у тому, що на Волині в ОДА працює «лугансько-донецький десант», хоча представники Волині тут «повинні обов’язково бути».

Про це він заявив на пресконференції в ході робочого візиту на Волинь у четвер, 9 липня.

Нагадаємо, Президент оглянув відремонтовану ділянку дороги на об’їзній Луцька, будівництво дошкільного навчального закладу в селі Крупа Луцького району. Там його перестріли жителі Заборольської й Княгининівської ОДА, які проти приєднання до Луцька.

На пресконференції в Крупі журналістка Олена Лівіцька запитала, чому на керівні посади у Волинську облдержадміністрацію призначають «лугансько-донецький десант» (так їх охрестили деякі місцеві журналісти і активісти).

«Чим ваше таке кадрове рішення пояснюється і чи ви вважаєте, що Волинь така бідна на кадри, що «Слуга народу» тут квола така, не може знайти людей?» – поставила питання журналістка.

Реклама Google

На нього Зеленський відповів так (з 1:35 хв.):

«Я не знаю всі кадрові рішення в обласній адміністрації. Чому? Тому що я Президент всієї країни, а не президент всіх обласних державних адміністрацій. Ми призначили голову обласної державної адміністрації (показує на Юрія Погуляйкаред.), і ви знаєте, що в нас з усіма головами ОДА є домовленість: є якийсь час, коли у них є можливість призначати того, кого вони бачать. Якщо ми бачимо, що політика голови ОДА тієї чи іншої виправдовує себе, якщо ми бачимо позитивний результат, ми залишаємо цього голову ОДА (на посаді – ред.). Я впевнений, що на Волині багато прекрасних професійних людей. Але мені здається, що, напевно, голова ОДА (показує на Погуляйка – ред.) взяв ту команду, з якою він працював раніше, щоб скоріше увійти в процес».

«Ми ліберальнічаєм з кожним представником Президента чи з кожним головою ОДА, допоки є позитивний результат».

Водночас Президент зауважив, що представники Волині в ОДА «повинні обов’язково бути»:

«Мені здається, що голова ОДА повинен, в принципі, звернути увагу на те питання важливе, яке ви тільки що поставили. Я думаю, представники Волині повинні обов’язково бути (ствердно киває і Погуляйко, і нардеп «Слуги народу» від Волині Валерій Стернійчукред.). Мені здається, що це правильно. Але при всьому цьому все ж таки політику області, якщо є позитивний результат, саме цю політику повинен оприділити сам голова ОДА. Мені так здається. Це в мене такий підхід. Він подобається чи не подобається. Ми ліберальнічаєм з кожним представником Президента чи з кожним головою ОДА, допоки є позитивний результат. Якщо його немає, тоді… Ви знаєте, що тоді».

Реклама Google

«А можна, я відповім?» – попросив Погуляйко.

«Да, ви можете зараз», – дав слово голові ОДА Президент.

Юрій Погуляйко сказав:

«У мене одна заступниця з Чернівців і заступник, которий контролює і координує роботу правоохоронних органів, саме з Волині – Костик Анатолій Іванович. І третій заступник – це виходець, да, з Донецької області Олександр Васильович Троханенко. І я – єдиний представник Луганської області».

«Але треба прислуховуватись, якщо суспільство каже: «Дайте нам ще когось з Волині, та треба надати».

Журналістка згадувала про команду радників голови ОДА, але ні Зеленський, ні Погуляйко на зауваження не відреагували.

Натомість Президент підсумував: «Ну, тобто сьогодні 50 на 50 (місцевих і немісцевих – ред.). Але треба прислуховуватись, якщо суспільство каже: «Дайте нам ще когось з Волині, та треба надати».

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel