Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Понад 4,5 тисячі працівників заводу на Волині отримали допомогу по частковому безробіттю

«Завдяки допомозі держави ми вижили».

Фото: susidy.city.

Понад 4,5 тисячі працівників заводу на Волині отримали допомогу по частковому безробіттю

Під час карантину, пов’язаного із пандемією коронавірусу, бізнес скорочував діяльність, а працівники залишалися без роботи. Щоб допомогти йому вижити, державна служба зайнятості області напрацювала алгоритм протистояння пандемії

Одним із пунктів його є виплата допомоги по частковому безробіттю. Її отримували як крупні підприємства, так і представники малого бізнесу. Як повідомив директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк, на початок липня надійшло 8 919 пакетів документів на допомогу по частковому безробіттю. Із них 7 283 – від фізичних осіб – підприємців, 1 636 – від роботодавців. Служба зайнятості ухвалила 6 241 позитивне рішення щодо виплати допомоги по частковому безробіттю для 12 443 осіб.

Це яскравий приклад цивілізованої допомоги економіці через механізм державного страхування.

Комерційний директор підприємства «Кромберг енд Шуберт Україна Лу» Олександр Шаварський, зазначив, що це яскравий приклад цивілізованої допомоги економіці через механізм державного страхування. Підприємство регулярно сплачувало страхові внески і у складний для нього час держава не залишила його наодинці із проблемою. Зазначимо, що 4 597 працівників заводу отримали допомогу по частковому безробіттю на загальну суму 16 млн 842 грн. Не залишилися без державної підтримки й інші підприємства та фізичні особи-підприємці. Завдяки коштам за час вимушеного простою, кажуть, й вижили.

Telegram Channel