Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
ПЦУ та УПЦ МП відмовились від проведення ходи в День хрещення Русі

У 2019 році в хресній ході ПЦУ взяли участь близько 20 тисяч вірян, захід УПЦ МП відвідали 30 тисяч осіб.

Фото Макс Требухов/LB.ua.

ПЦУ та УПЦ МП відмовились від проведення ходи в День хрещення Русі

Минулоріч заходи в Києві відвідали понад 50 тисяч осіб

Православна церква України та Українська православна церква Московського патріархату відмовились від проведення ходи до 1032-ї річниці Хрещення Київської Русі. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на своїй сторінці у facebook, пише LB.ua.

«Наприкінці липня ми відзначимо 1032-гу річницю Хрещення Київської Русі. Це важлива історична подія для вірян, тому щороку в цей день проходить хресна хода. Та цей рік вніс свої корективи», - написав Ткаченко.

Предстоятелі православних церков поставились відповідально до рекомендацій МОЗ і поставили захист здоров’я людей у пріоритет.

Міністр висловив сподівання, що в обох церквах святкування пройдуть з дотриманням вимог карантину.

«Радий, що предстоятелі православних церков поставились відповідально до рекомендацій МОЗ і поставили захист здоров’я людей у пріоритет», - зазначив він.

 

На сайті ПЦУ вказано, що вранці 28 липня відбудеться літургія у Михайлівському Золотоверхому соборі Києва, а після обіду - молебень біля пам’ятника князю Володимиру без проведення хресної ходи.

В Україні День хрещення Київської Русі-України відзначають 28 липня з 2008 року. У цей день в Києві православні церкви проводять багатолюдні акції. У 2019 році в хресній ході ПЦУ взяли участь близько 20 тисяч вірян, захід УПЦ МП відвідали 30 тисяч осіб.

Telegram Channel