Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Держгеокадастр продає ботанічну пам'ятку природи під ріллю

Голова облради стверджує, що тут унікальна екосистема.

Фото Олександра Біленького.

Держгеокадастр продає ботанічну пам'ятку природи під ріллю

Ботанічна пам'ятка природи місцевого значення з унікальною екосистемою, йдеться у повідомленні голови Полтавської облради, виставлена на аукціон

Частину ботанічної пам'ятки місцевого значення «Заїченські схили» в Семенівському районі виставили на аукціон як землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Про це голова Полтавсько обласної ради Олександр Біленький написав на власній сторінці у Facebook.

Таку інформацію чиновник отримав, перебуваючи з робочою поїздкою на Семенівщині, де презентували проєкт-переможець обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад «Розвиток туристичної галузі району, як суттєвий фактор соціально-економічного розвитку громад».

«Село Заїченці Семенівського району, ботанічна пам'ятка місцевого значення «Заїченські схили». Унікальна екосистема! Але, на публічній кадастровій карті Держгеокадастру, в розділі аукціони, ділянки цієї місцевості вже сформовані і виставлені на аукціон! Так що змінилося?» - йдеться в пості голови облради.

«Село Заїченці Семенівського району, ботанічна пам'ятка місцевого значення «Заїченські схили». Унікальна екосистема! Але, на публічній кадастровій карті Держгеокадастру, в розділі аукціони, ділянки цієї місцевості вже сформовані і виставлені на аукціон!» - пише голова облради.

Ботанічна пам'ятка природи місцевого значення «Заїченські схили» організована у відповідності до рішення Полтавської обласної Ради депутатів від 28 лютого 1995 року з метою збереження її в природному стані для наукових, культурно-освітніх і естетичних цілей.

Ділянка площею 3 га знаходиться в околицях села Заїченці Семенівського району Полтавської області на лівому березі річки Хорол.

Telegram Channel