Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ІНОЗЕМНІ ІНВЕСТИЦІЇ В ЕКОНОМІКУ ОБЛАСТІ

На початок цього року загальний обсяг іноземних інвестицій в економіку області становив майже 112 млн. доларів, або 108 доларів у розрахунку на одного жителя Волині. За обсягами інвестицій на одну особу область посідає 15 місце в країні...


На початок цього року загальний обсяг іноземних інвестицій в економіку області становив майже 112 млн. доларів, або 108 доларів у розрахунку на одного жителя Волині. За обсягами інвестицій на одну особу область посідає 15 місце в країні.

В 2005 році іноземними інвесторами вкладено 19,7 млн. доларів, що майже вдвічі більше, ніж за попередній рік. Найбільші інвестиції надійшли на підприємства міст Луцька, Нововолинська та Луцького району.
Іноземні інвестиції здійснювали партнери з 27 країн. Лідером серед країн-інвесторів є Польща (близько 32 млн. доларів). Значні обсяги інвестовані також нерезидентами з Великої Британії — 25 млн. доларів, Швеції — 16 млн. доларів. На ці країни припадає майже дві третини загального обсягу прямих інвестицій, вкладених у підприємства області. Протягом минулого року суттєвими були надходження з Австрії та Кіпру, які раніше не інвестували підприємства області.
Іноземні інвестиції здійснені у 141 підприємство. Прикладом ефективного використання іноземних інвестицій є ВАТ "Луцький підшипниковий завод", "Луцький автомобільний завод", ТзОВ "БРВ-Україна". Продукція цих підприємств високої якості і користується попитом не лише в області та Україні, але і за кордоном.
У співпраці з іноземними інвесторами збудована фабрика з виробництва корпусних меблів, налагоджено виготовлення технологічної тріски та ламінованих плит, бетону, ведеться будівництво заводу з виробництва електрообладнання для двигунів та транспортних засобів, впроваджується виробництво малопотужних трансформаторів, будівельних матеріалів на основі мінеральної вати.
Найбільше іноземних інвестицій здійснено у підприємства м. Луцька, в них вкладено понад 86 млн. доларів, або 77,1 відсотка загальнообласних. Понад 15 млн. доларів інвестовано у підприємства м. Нововолинська, 3 млн. доларів — м. Ковеля, 2,1 млн. та 1,9 млн. доларів — відповідно Луцького і Ківерцівського районів.
Головне управління статистики
у Волинській області.

Telegram Channel