Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку відновили стіни вежі Чорторийських

Відновлено стіни Башти Чорторийських.

Фото зі сторінки Григорія Недопада у Facebook.

У Луцьку відновили стіни вежі Чорторийських

Пам’ятку відновлюють в рамках програмі транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020

У Луцьку триває робота над реалізацією унікального проєкту «Нове життя Старого міста», який передбачає ремонт підвалів, фасаду монастиря єзуїтів, башти Чарторийських з оборонним муром, а також благоустрій прилеглих територій. Про це заступник міського голови Луцька Григорій Недопад, пише «Музейний простір Волині».

Відновлено частину оборонної стіни, до археологічних досліджень підготовлено фундаменти. Ведуть складні роботи з відновлення і укріплення частини оборонної стіни з готичним орнаментом.  

Нині реконструкція південно-західного фасаду монастиря єзуїтів перебуває на завершальній стадії. Відновлено стіни Башти Чорторийських, тривають археологічні дослідження у нещодавно виявлених підвалах, про які раніше нічого не було відомо. Завершились основні роботи з будівництва входу в підвали.

Відновлено частину оборонної стіни, до археологічних досліджень підготовлено фундаменти. Ведуть складні роботи з відновлення і укріплення частини оборонної стіни з готичним орнаментом. Здійснено реконструкцію внутрішнього і зовнішнього дворів, на завершальному етапі перебуває реконструкція підвалів монастиря єзуїтів.

 

Реалізація проєкту стала можливою завдяки участі у програмі транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 «Нове життя Старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна».

Реконструкція підвалів – на завершальному етапі.
Відновлено частину оборонної стіни.
Здійснено реконструкцію внутрішнього і зовнішнього дворів.
Telegram Channel