Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Нардеп від Волині запропонував перейменувати місто обласного значення

Що не так з назвою?

Фото kordon.in.ua.

Нардеп від Волині запропонував перейменувати місто обласного значення

Обранець до парламенту Гузь вважає, що Володимир-Волинський називається не по-історичному

Народний депутат України Ігор Гузь запропонував перейменувати місто на Володимир. Про це інформує інтернет-видання «Кордон».

«Нам усім треба задуматись, чи має бути місто Володимир-Волинський чи Володимир. Як народний депутат, а рішення про перейменування міста приймає Верховна Рада України, представник Володимира в парламенті, вважаю, що на цьому банері написана правильна назва Володимир, без Волинського. Без образ. Але думаю, що ми втілимо дуже легко перейменування – не до виборів, але до нового року», – розповів Ігор Гузь.

«Нам усім треба задуматись, чи має бути місто Володимир-Волинський чи Володимир», – наголосив нардеп. 

Гузь навів як приклад процедуру перейменування Переяслава-Хмельницького.

«Я був там спеціально, щоб поспілкуватися з їхньою командою, як їм це вдалося і нічого важкого там не було. Ми цю ініціативу беремо і я буду лобістом процесу у парламенті. Переконаний, що знайдемо прихильників серед інших фракцій, щоб славне місто Володимир було саме Володимиром», – зауважив нардеп.

В українській вікіпедії у статті про Володимир-Волинський йдеться про те, що дитинець майбутнього Володимира – це місто Новгород (Новий город).  Зміна ж назви Новгород на Володимир відбулася на початку 990-х років. За іншими даними, першу літописну згадку міста Володимира знайдено в описі подій 988 року на сторінках «Повісті временних літ».

Telegram Channel