Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волинських лісівників преміювали за боротьбу з пожежами

На Волині втримати ситуацію на контролі вдалося лише завдяки зусиллям працівників лісової галузі та рятувальників.

Фото lisvolyn.gov.ua.

Волинських лісівників преміювали за боротьбу з пожежами

130 волинських лісівників були залучені до гасіння пожеж на Житомирщині

Працівники пожежних частин Волині, державної лісової охорони, які були раніше і зараз постійно задіяні до гасіння пожеж в екосистемах, отримають додаткові матеріальні нагороди. Ініціативу подав начальник управління Олександр Кватирко, її підтримали керівники профспілок, інформує Волинське ОУЛМГ.

– Наша профспілка прийняла рішення додатково преміювати працівників, які залучалися раніше і нині залучаються до гасіння пожеж. Тому що для сотень наших людей ця весна і літо видалися дуже непростими. Хто знає, що таке бути на пожежі, в епіцентрі вогню і диму, ніколи не позаздрить. Крім того, часто без відпочинку, цілодобово. Тому що вогонь не чекає, поки людина набереться сил. Запорука успіху у гасінні пожежі – це оперативність та правильність дій. Наші хлопці великі молодці. Адже нерідко ситуації були справді страшні. Якісно спрацювали свого часу і на Житомирщині. За що були відзначені на місцях – кожен лісгосп надавав матеріальну винагороду відповідно до колективного договору. Зараз, у розпал літа, начальник управління Олександр Кватирко ініціював таким чином підтримати наших людей. Безперечно, це рішення ми всі підтримали, – зазначає голова обласної організації профспілки працівників лісового господарства України Павло Матіюк.

Хто знає, що таке бути на пожежі, в епіцентрі вогню і диму, ніколи не позаздрить. Крім того, часто без відпочинку, цілодобово. Тому що вогонь не чекає, поки людина набереться сил.  

Цієї весни природна стихія й справді показала свою силу на повну. На початку теплого сезону утримання спекотної погоди призвело до численних пожеж через підпали сухої трави. На Волині втримати ситуацію на контролі вдалося лише завдяки зусиллям працівників лісової галузі та рятувальників. 

 

Ще досі пам’ятаються масштаби пожеж на Житомирщині, до локалізації яких також були залучені 130 волинських лісівників.

Загоряння періодично виникають і досі. Працівники пожежних частин, державної лісової охорони та груп оперативного реагування перебувають у повній готовності – вдень і вночі.

Telegram Channel