Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Чому в Луцькраді не можуть допомогти сім'ї, яка просила в Зеленського квартиру (Фото, відео)

В єдиній кімнаті восьмеро дітей сплять по двоє.

Фото Суспільного Волині.

Чому в Луцькраді не можуть допомогти сім'ї, яка просила в Зеленського квартиру (Фото, відео)

Восьмеро дітей у квартирі площею 17 квадратних метрів виховує подружжя Ольги і Ростислава Калити.

Під час приїзду Володимира Зеленського на Волинь 9 липня багатодітна мама з Луцька Ольга Калита звернулася до Президента зі своїми житловими проблемами. «Ми вам допоможемо», – сказав жінці гарант. Кореспонденти «Суспільного» побували вдома у багатодітної родини і дізналися, чому в міській раді не можуть допомогти сім’ї.

Подружжя та 8 дітей більше 20 років живуть в одноповерховому будинку у Луцьку. Житло дістали у спадок від бабусі чоловіка. Сплять діти по двоє, розповідає мама, бо місця в квартирі усім не вистачає. Єдина кімната заставлена двоярусними ліжками.

Сплять діти по двоє, розповідає мама, бо місця в квартирі усім не вистачає.

9 липня Ольга Калита звернулася до президента Володимира Зеленського, який приїздив до Луцька, зі своїми житловими проблемами.

Багатодітна мама розповідає: у сім’ї гроші заробляє чоловік, він працює на будівництві. З її слів, родині допомагають соціальні служби, благодійники, вони приносять одяг, шкільне приладдя. Сама жінка не працює.

Через брак місця до будинку нещодавно добудували веранду. Там родина готує їсти і зберігає речі. Чоловік через роботу вдома майже не буває. «Діти – це Боже благословіння. Ну, немає в нас квартири, не вистачає ніяк і придумати поки нічого не можу», – каже батько восьми дітей Ростислав Калита.

Чи можна поліпшити житлові умови багатодітної родини, журналісти запитали у міській раді. У відділі реєстру житлового фонду департаменту ЖКГ повідомили: на квартирному обліку сім’я Ольги та Ростислава Калити не перебуває. «Документи, які були передбачені переліком, не були подані, тому на сьогодні в нашій базі її немає. Ще раз пропоную Ользі Анатоліївні звернутися в ЦНАП, зібрати документи і на квартирний облік ми її звичайно поставимо», – каже начальник відділу Геннадій Козюта.

Зі слів Геннадія Козюти, ситуація із забезпеченням житла багатодітних родин у Луцьку нині складна. Востаннє житлові площі виділяли понад 10 років тому.

 

 
Telegram Channel