Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Луцьку з 16 липня дозволять кавувати всередині кафе й ресторанів

Заходи безпеки усе ж не скасовані.

Фото pixabay.com.

У Луцьку з 16 липня дозволять кавувати всередині кафе й ресторанів

Рішення про це прийняли міські обранці у зв’язку з покращенням епідеміологічної ситуації у Луцьку

Під час позачергової дистанційної 87-ї сесії міської ради депутати підтримали проєкт рішення, згідно з яким з 16 липня 2020 року на території Луцької ОТГ закладам громадського харчування буде дозволено приймати відвідувачів не лише на літніх майданчиках та відкритих терасах, а й всередині приміщень. Про це інформує сайт Луцької ради.

Як пояснив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк, в умовах карантину кафе та ресторани нашого міста мали можливість працювати у режимі доставки або ж приймати відвідувачів лише на літніх майданчиках. Проте, у зв’язку з покращенням епідеміологічної ситуації у Луцьку та зверненнями представників ресторанного бізнесу, з 16 липня 2020 року дозволяється відновити повноцінну роботу закладів громадського харчування, зокрема розміщувати відвідувачів всередині приміщень за умови дотримання усіх необхідних заходів безпеки.

 «До міської ради звернулися власники найбільших мереж ресторанного господарства міста з проханням дозволити приймати відвідувачів у приміщеннях. Як бачимо, ситуація із захворюванністю на коронавірусну інфекцію у місті покращилася, тому, аби зберегти робочі місця, допомогти відновити бізнес та забезпечити наповнення бюджету, сьогодні приймаємо це рішення», - акцентував Ігор Поліщук.

На необхідності прийняття такого рішення наголосив і радник міського голови Ігор Поліщук. За його словами, ресторанний бізнес під час карантину зазнав величезних фінансових збитків. А відкриття літніх терас не дозволило цим закладам працювати на повну потужність. Окрім цього, без заробітку залишилися тисячі лучан, вони звільняються та їдуть на роботу за кордон. «До міської ради звернулися власники найбільших мереж ресторанного господарства міста з проханням дозволити приймати відвідувачів у приміщеннях. Як бачимо, ситуація із захворюванністю на коронавірусну інфекцію у місті покращилася, тому, аби зберегти робочі місця, допомогти відновити бізнес та забезпечити наповнення бюджету, сьогодні приймаємо це рішення», - акцентував Ігор Поліщук.

Telegram Channel