Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Навіщо Маневицькому музею протикоронавірусний костюм?

Це одна зі сторінок людської історії.

Фото prostir.museum.

Навіщо Маневицькому музею протикоронавірусний костюм?

Він увійшов у групу так званих карантинних експонатів

Враховуючи умови сучасного карантину і розуміючи, що це одна із трагічних сторінок історії людства, працівники Маневицького краєзнавчого музею почали формувати фонди пов’язані з пандемією коронавірусу в Україні. Першими експонатами стали зібрані експонати сучасної історії, засоби захисту пов’язані з пандемією COVID-19. Про це йдеться на сайті prostir.museum.

В групу так званих карантинних експонатів на даний момент ввійшли подаровані музею експонати, а саме різновиди масок, захисні рукавички, захисні шапочки, засоби для дизенфекції рук, халат медичний (хірургічний), бахили захисні, захисний костюм, аплікатор в пробірці для біологічного матеріалу на визначення вірусу.

Є також різновид оголошень про закриття на карантин, баночки з антисептика, які були суто в нас та використовувались на підприємствах та організаціях, через певний період стануть історичними експонатами, адже те, що відбувається сьогодні це і є новітня історія.

«Надалі колекцію музейних скарбів ми хочемо поповнити медичними костюмами», – повідомляє директор Маневицького краєзнавчого музею
Петро Хомич . 

«Надалі колекцію музейних скарбів ми хочемо поповнити медичними костюмами, спеціальними захисними масками та окулярами, які виготовлялись для лікарів під час пандемії. Працівники музею просять маневичан і надалі долучатися до наповнення колекцій нашого музею. Єдина умова, всі речі повинні бути чистими та продезінфікованими», – повідомляє директор Маневицького краєзнавчого музею Петро Хомич . 

Telegram Channel