Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Рівному ресторатори пікетують міську раду

Десятки підприємців вийшли на акцію протесту.

Фото rayon.in.ua.

У Рівному ресторатори пікетують міську раду

Вони вимагають відкрити ресторани і кафе для відвідувачів усередині

Відкрити ресторани і кафе для відвідувачів усередині. З такою вимогою під приміщення Рівненської міської ради прийшли десятки підприємців. Серед очільників акції – президент Спілки перевізників України Валентин Демчук. Він каже, що до нього звернулись ресторатори з проханням дослідити: чи може їм влада на місцевому рівні відкрити заклади для роботи всередині?

У свою чергу, пан Демчук вважає, що в рамках адаптивного карантнину місцева влада може прийняти таке рішення. Відтак його можна вимагати. Як приклад навів Львівщину, де, попри великий рівень захворюваності, заклади громадського харчування обслуговують клієнтів всередині.

На плакатах учасників акції – відповідні звернення безпосередньо до міського голови Рівного Володимира Хомка. Однак наразі він перебуває у відпустці.

На плакатах учасників акції – відповідні звернення безпосередньо до міського голови Рівного Володимира Хомка. Однак наразі він перебуває у відпустці. Обов'язки керівника міста виконує секретар Рівнеради Сергій Паладійчук.

Він пояснив протестувальникам, що міський голова не в праві приймати такі рішення одноосібно. Це має відбутися колегіально, зважаючи на висновки епідеміологів. Відтак посадовець порадив людям іти з цими вимогами до облдержадміністрації. Адже без їхнього рішення прийняти таке послаблення керівництво міста не може.

Реклама Google
 

Зазначимо, що напередодні перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Сергій Подолін заявив, що вони отримали звернення за підписами чотирьох десятків рестораторів, які просять дозволити їм роботу з клієнтами усередині пиміщень. Це питання винесуть на розгляд обласної комісії з питань технолого-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. А ще посадовець дорікнув, що ряд закладів, попри заборону, обслуговують відвідувачів усередині.

Валентин СТАВСЬКИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel