Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Донька Покальчука передала книжки волинській бібліотеці

Тепер духовний світ Юрка Покальчука можна вивчати за тим, що він читав.

Фото voladm.gov.ua.

Донька Покальчука передала книжки волинській бібліотеці

Оксана Покальчук подарувала 400 книжок

У Волинську державну обласну універсальну наукову бібліотеку імені Олени Пчілки надійшов черговий вантаж від киянки, доньки українського письменника Юрія Покальчука (1941–2008), інформує Управління культури, з питань релігій та національностей Волинської ОДА.

Як відомо, дитинство і юність Юрія Покальчука пройшли у Луцьку, на вулиці Ковельській, де нині розташована затишна господа його батьків – діалектолога, краєзнавця Володимира Покальчука та його дружини Оксани Тушкан, котра в 50-х роках ХХ століття була директором Волинського краєзнавчого музею. Майбутній письменник закінчив Луцьку середню школу №1, навчався у Луцькому педагогічному інституті.

У пам’ять про свого батька його донька Оксана Юріївна передала і продовжує передавати книги з його особистої бібліотеки головній книгозбірні Волині, де подаровані томи виділені в окрему колекцію. 

У пам’ять про свого батька його донька Оксана Юріївна передала і продовжує передавати книги з його особистої бібліотеки головній книгозбірні Волині, де подаровані книги виділені в окрему колекцію. Всього до цього часу було передано 2907 примірників (2171 – у 2010, 736 – у 2017 році). У попередні часи сприяв перевезенню іменної колекції письменник і громадський діяч Іван Корсак (1946–2017). Дарунок родини Покальчуків двічі презентували в стінах бібліотеки – в 2011 та 2016 роках.

 

Нині Оксана Юріївна передала близько 400 книг. Найціннішими є «Твори» Василя Стуса у 4 томах (у 6 книгах), 2-томник Леся Танюка «Лінія життя» (з щоденників), повість-літопис Михайла Андрусяка «Брати грому», книги брата – Олега Покальчука «Мої пісні», «Як правильно сісти в куток» та інші. Значну частину складають твори зарубіжних письменників, адже Юрій Покальчук залишив по собі блискучі переклади латиноамериканських та європейських авторів.

До Луцька книжки були перевезені коштом благодійного фонду «Бібліотечна країна».

Telegram Channel