Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Черга за оформленням пенсії зникне, як динозаври

Час подружитися з комп'ютером.

Фото ck.suspilne.media.

Черга за оформленням пенсії зникне, як динозаври

Відтепер пенсія при досягненні необхідного віку призначатиметься автоматично

Волиняни зможуть подати заяву-анкету на автоматичне призначення пенсії. При цьому нема необхідності особисто звертатися та відвідувати органи Пенсійного фонду, інформує пресслужба організації.

«Для цього потрібно мати кваліфікований електронний підпис, сканер та доступ до інтернету», – повідомив начальник головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Петро Філіпчук.

Для цього потрібно мати кваліфікований електронний підпис, сканер та доступ до інтернету

Документи можна подати на вебпортал заздалегідь, незалежно від часу виходу на пенсію. Їх опрацюють спеціалісти Фонду і користувач отримає повідомлення про автоматичне призначення пенсії, її розмір, дату призначення на вебпорталі у розділі «Моя пенсія» та за допомогою СМС-повідомлення.

Докладнішу інформацію можна знайти на сторінці ГУ Пенсійного фонду України в області, а також подивитися покрокову відео-інструкцію на ютубканалі головного управління ПФ в області за посиланням: https: // www. Youtube. com/ watch?v= d54bD 6IvLA.

Ті, у кого нема можливості подати документи через вебпортал, можуть прийти до центру обслуговування Пенсійного фонду й подати документи особисто.

Telegram Channel