Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Петро Порошенко: «Бездарна влада антиукраїнців дістає з-під сукна «мовне питання», щоб показати свою відданість Кремлю» (Фото)

У столиці триває акція проти русифікації освіти на площі Конституції біля Верховної Ради.

Фото «Європейська Солідарність».

Петро Порошенко: «Бездарна влада антиукраїнців дістає з-під сукна «мовне питання», щоб показати свою відданість Кремлю» (Фото)

Декларація про державний суверенітет України, ухвалена 30 років тому, стала дорожньою картою геополітичної катастрофи Путіна. Саме тому «п’ята колона» Кремля намагається розхитати підвалини української державності і атакує державну мову

Про це під час акції проти русифікації освіти на площі Конституції біля Верховної Ради заявив п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він привітав всіх з річницею Декларації про державний суверенітет України і подякував за активну проукраїнську позицію.

 

Вже 14 місяців при владі ця так звана команда нових облич, яка зазнала руйнівного краху і продемонструвала, ким вони були з самого початку – командою антиукраїнців, нікчем, бездарів, які штовхнули Україну в прірву економічної катастрофи, зруйнували українську безпеку і міжнародну світову коаліцію на підтримку України.

«П’ята колона» Кремля, представники якої засіли в тому числі в цій залі, також дуже добре розуміються на символізмі. Саме тому сьогодні Путін їде до окупованого Криму. Саме тому сьогодні вони – представники цієї «п’ятої колони», дивної антиукраїнської коаліції «Слуг народу» і ОПЗЖ, – спробували поставити закон про скасування української мови. І лише рішуча ваша воля зруйнувала цей сценарій. Я вітаю вас з цим першим кроком до нашої перемоги», – наголосив Петро Порошенко.

Він зауважив, що за 14 місяців нинішня влада зазнала краху і показала своє справжнє обличчя. «Вже 14 місяців при владі ця так звана команда нових облич, яка зазнала руйнівного краху і продемонструвала, ким вони були з самого початку – командою антиукраїнців, нікчем, бездарів, які штовхнули Україну в прірву економічної катастрофи, зруйнували українську безпеку і міжнародну світову коаліцію на підтримку України, яка була побудована нашою командою, яка програла опір пандемії коронавірусу. Що треба робити на їхню думку, коли відбулася ця катастрофа у всіх напрямках? Треба витягати з-під сукна мовне питання. Треба знову продемонструвати вірність і відданість своїм замовникам з Кремля», – наголосив Порошенко.

 

«Наша з вами команда п’ять років відбудовувала фундамент Української держави, виводила країну зі стану мовної летаргії, відроджували українські пісні на українському радіо. Бо в 2013-му році їхня частка складала лише жалюгідних 5%. Ми відновлювали українську мову на українському телебаченні, не даючи їм можливості просувати їхній продукт – російськомовних «Сватів» і російськомовний серіал «Слуга народу». Ми відновили і захистили українську мову, в тому числі і завдяки діяльності Українського культурного фонду, де більше 3000 проектів пройшли і здобули підтримку, прийшовши вже на встановлені нашою командою квоти на мову», – нагадав п’ятий Президент.

Він подякував народним депутатам з минулого скликання Верховної Ради, які стали авторами Закону про мову. «Це справа мого життя, і я пишаюся, що цей закон підписав п’ятий Президент України Петро Порошенко. Я хочу наголосити, що ми навмисно це зробили після виборів для того, щоб не дати політизувати державницьке питання української мови», – зазначив Петро Порошенко.

Він наголосив, що спроби реваншу, які відбуваються за політичної волі Зеленського у коаліції з прокремлівськими політичними силами, не пройдуть.

«Політичну волю для цієї спроби реваншу дали дві політичні сили: перший – це Володимир Зеленський. Він неодноразово на своїх пресконференціях і на своїх відосиках обіцяв реванш, обіцяв переглянути закон про українську мову, виконуючи побажання своїх партнерів по коаліції з прокремлівських ОПЗЖ. Ми з вами не дамо це зробити і точно це зупинимо», – застеріг Петро Порошенко.

«Попереду ще багато роботи, але фундамент у вигляді армії, фундамент у вигляді мови, фундамент у вигляді віри та церкви нами з вами вже збудований, і ми його захищаємо. А фундамент у вигляді економіки, соціальної політики, європейського і євроатлантичного руху, який проводить наша політична сила «Європейська Солідарність», наші партнери і ті, кому небайдужа Україна, є запорукою того, що ми точно переможемо», – переконаний Петро Порошенко.

«Заважає мова – геть до Ростова! Це дуже добре чути і на Грушевського, і на Банковій. Треба буде – ще раз нагадаємо. Перемога точно буде за нами», – наголосив лідер «Європейської Солідарності».

Telegram Channel