Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У санаторії «Червона калина» пацієнтів розміщуватимуть по одному в палаті

При вході до закладу проводитимуть безконтактну термометрію.

Фото прес-служби Рівненської ОДА.

У санаторії «Червона калина» пацієнтів розміщуватимуть по одному в палаті

Закладу дозволено стаціонарно лікувати хворих на особливі захворювання

На Рівненщині послаблюють карантинні заходи у зв’язку з поліпшенням епідеміологічної ситуації. Відповідне рішення прийняла обласна комісія з питань технолого-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні.

Зокрема, санаторію «Червона калина» дозволено стаціонарно лікувати хворих на особливі захворювання. Разом з тим відомий в Україні та за її межами лікувально-оздоровчий заклад має працювати з дотриманням усіх епідеміологічних вимог. Відтак лікування пацієнтів здійснюватимуть лише за наявності направлення лікаря і негативного результату тесту на COVID-19 методом ПЛР або ІФА, проведеного напередодні.

Харчування хворих проводитимуть у відокремлених приміщеннях із дотриманням соціальної дистанції. 

Обслуговуючий медперсонал працюватиме у засобах індивідуального захисту: масках, рукавичках, окулярах або щитках. Обов’язкове використання антисептиків і дотримання соціальної дистанції. Приміщення закладу мають регулярно дезінфікувати. При вході проводитимуть безконтактну термометрію.

Пацієнтів розміщуватимуть у палатах по одному, за винятком дітей, які перебуватимуть з одним із родичів. Харчування хворих проводитимуть у відокремлених приміщеннях із дотриманням соціальної дистанції.

Також місцевому футбольному клубу «ОДЕК» члени комісії дозволили провести матч-відповідь за Кубок України серед аматорських команд з полтавською «Олімпією». Гра відбудеться у селищі Смига Дубенського району під відкритим небом і без глядачів. Напередодні усім футболістам зроблять ПЛР-тестування. І тільки у разі негативного результату гравці допускатимуться до гри.

Валентин СТАВСЬКИЙ.

Telegram Channel