Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Рівненщині голову ОТГ від «Слуги народу» судять за хабар

Сам Микола Озеруга останнє рішення сприйняв з подивом.

Фотоколаж «Рівненських новин».

На Рівненщині голову ОТГ від «Слуги народу» судять за хабар

Від посади не відсторонили, але «нічний домашній арешт» залишили в силі

У вівторок, 14 липня, у Володимирецькому районному суді відбулося попереднє слухання у справі щодо обвинувачення голови Полицької ОТГ Миколи Озеруги у вчиненні кримінального правопорушення. Про це повідомляє «Володимирець.Сity».

Як заявив представник обвинувачення, начальник Володимирецького відділу Сарненської місцевої прокуратури Микола Кругліцький, кримінальна справа підлягає судовому розгляду на основі представленого суду обвинувального акту. Однак сторона захисту в особі адвоката О.В. Саврука з обвинуваченням не погодилась і на черговому засіданні попросила заслухати свідків у справі, яких не допитали під час досудового розслідування.

Нагадаємо, 10 квітня на Рівненщині слідчі Нацполіції затримали голову однієї із ОТГ на Півночі Рівненщини за вимагання хабаря. Відомо, що посадовець вимагав та одержав у службовому кабінеті 12 тисяч гривень від місцевого підприємця за підписання договору оренди земельної ділянки комунальної власності із заниженою сумою орендної плати. Затриманим виявився Полицький сільський голова Микола Озеруга, який балотувався та переміг на виборах до ОТГ у грудні 2019 року від партії «Слуга народу».

Розглянувши прокурорське клопотання про відсторонення Миколи Озеруги від виконання службових обов’язків на строк до двох місяців, суддя Олена Іванків врахувала докази захисту і згадане клопотання не задовольнила.

Микола Озеруга продовжуватиме виконувати обов’язки голови Полицької ОТГ, однак – з певними обмеженнями. «Нічний домашній арешт» стосовно Миколи Озеруги залишено в силі.

Таким чином, Микола Озеруга продовжуватиме виконувати обов’язки голови Полицької ОТГ, однак – з певними обмеженнями. Річ у тому, що коли суд перейшов до обрання запобіжного заходу стосовно обвинувачуваного, ні в нього, ні у захисту переконливих доказів не вистачило, тому «нічний домашній арешт» стосовно Миколи Озеруги залишено в силі.

Сам Микола Озеруга останнє рішення сприйняв з подивом: «Якщо я маю повну свободу пересування вдень, то чим можу бути небезпечним уночі?» Запевнивши, що завжди був людиною законослухняною і таким залишиться, він додав, що його хочуть звинуватити у злочині, якого насправді не вчиняв.

Наступне судове засідання у цій справі призначене на 28 серпня.

 
Telegram Channel