Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Лікарі не ризикують братися за маленьку горохівчанку, бо її серце не витримає наркозу

У хвилини конвульсій її оченятка вже виплакали річки сліз.

Фото Лесі Влашинець.

Лікарі не ризикують братися за маленьку горохівчанку, бо її серце не витримає наркозу

Дівчинку треба рятувати від пекельного болю

«Ніяковію сама перед собою, звертаючись до людей за черговою допомогою для донечки», – мало не плакала в слухавку Леся Павлік – мама десятирічної Віки – дівчинки з трійнят.  Її сестричка Веронічка й братик Максимко цьогоріч закінчили третій клас. Доки  вони граються, бігають, вистрибують із ровесниками, маленьке сонечко Вікуся сумно спостерігає за непосидами з інвалідного візка.

Від народження в дівчинки діагностували дитячий церебральний параліч, подвійну геміплегію, когнітивну недостатність, симптоматичну епілепсію, кісту лобно-тім’яних ділянок обох півкуль головного мозку, внутрішню компенсовану гідроцефалію. Важко уявити, яким нестерпним болем ці невиліковні жахливі недуги шматують крихітне тіло донечки Лесі й Володимира Павліків.

Віка худенька, однак, дивлячись на братика й сестричку, вона старається все робити, як вони: їсти самостійно ложкою, бавитися іграшками, щось промовляти вустами й благальним поглядом. 

У хвилини конвульсій її оченятка вже виплакали річки сліз. Пані Леся розповіла, що через них батьки не змогли транспортувати Вікторію на операцію у Вінницю, а в Києві лікарі не ризикують вправляти їй вивихи. Кажуть, що серденько пацієнтки не витримає наркозу.

Тим часом дівчатко, хоч і повільно, зате підростає. Віка худенька, однак, дивлячись на братика й сестричку, вона старається все робити, як вони: їсти самостійно ложкою, бавитися іграшками, щось промовляти вустами й благальним поглядом.

 

Цими днями судоми стали ще частішими.  Щоб вгамувати їх і полегшити страждання найдорожчої, щодня потрібні вартісні уколи «Сібазон». Леся Олексіївна навчилася сама їх вводити ін’єкції. Окрім знеболювального дівчинці необхідно приймати препарати від болю в шлункe. Мама дуже хотіла б завезти донечку на чергову реабілітацію в Трускавець. Сім’я Павліків просить добрих людей допомогти коштами на ці життєво небхідні потреби дитини .

Усі, кому небайдужа доля  Вікусі Павлік, можуть переказати кошти за такими реквізитами: рахунок у ПриватБанку:
5168 7427 1002 1423, мама Павлік Леся Олексіївна, тел. 097 873 16 63.

Telegram Channel