Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Володимирі-Волинському зареєстрували світовий «яєчний» рекорд (Фото, відео)

Анатолій Бойко – автор першої колекції яєць, обробленої – вдумаймося тільки! – металом!

Фото volyn.com.ua.

У Володимирі-Волинському зареєстрували світовий «яєчний» рекорд (Фото, відео)

Рекордсмен – Анатолій Бойко, якого називають волинським Фаберже

 Національний Реєстр Рекордів оголосив світовий рекорд Заслуженого майстра народної творчості України Анатолія Бойка в номінації «Перша авторська колекція експонатів з яєчної шкаралупи, інкрустованої металом».

Шедеври із яєчної шкаралупи, які виготовляє майстер з Володимира-Волинського, відомі поцінювачам не лише в Україні, а й в світі. Їх порівнюють з роботами ювеліра Фаберже.

Із двох сотень його робіт немає жодного повтору, кожний його твір — винятковий та існує в єдиному екземплярі. Техніку ковки сріблом по яєчній шкаралупі Анатолій Бойко винайшов сам - аналогів у світі немає. 

«Увесь світ тепер знатиме про Володимир завдяки Анатолію Бойку», - сказала керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Техніку ковки сріблом по яєчній шкаралупі Анатолій Бойко винайшов сам - аналогів у світі немає.

Здається фантастичним те, як пташині яйця в його руках перетворюються в тендітне мереживо, майстер до нього приковує метал, розрізає шкаралупу на стрічки і згортає їх у химерні форми.

Анатолій Бойко є членом Всесвітньої Асоціації художників, що працюють по яєчній шкаралупі - World Egg Artist Association. Фіксування рекорду відбулося у День його народження. Сьогодні славетному волинянину – 50.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel