Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Якщо дамбу прорве, постраждає не лише Рівненщина, а й Волинь

Для ремонту дамби потрібно мінімум 10 мільйонів гривень.

Фото прес-служби Рівненської ОДА.

Якщо дамбу прорве, постраждає не лише Рівненщина, а й Волинь

На проєктну документацію дали 1,3 мільйона гривень

Хрінницьке водосховище, що у Демидівському районі на Рівненщині, – один із стратегічних об'єктів регіону. Його побудували ще у 50-х роках минулого століття. Тож нині гідровузол і шлюзи водосховища знаходяться у вкрай незадовільному стані й потребують реконструкції. Якщо греблю прорве, постраждає не лише Рівненщина, а й Волинь – загалом близько 30 населених пунктів в обох областях можуть бути підтопленими.

Технічні параметри гідровузла з кожним роком погіршуються. Тому необхідно якнайшвидше реконструювати опорні конструкції і дамбу. 

Голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль, перебуваючи з робочою поїздкою в Демидівському районі, вкотре порушив питання стану Хрінницького водосховища і ремонту гідроспоруд: «З обласного бюджету виділено 1,3 млн. грн. на виготовлення проєктно-кошторисної документації для реконструкції гідроспоруди. Ми бачимо, що в окремих регіонах України є проблеми з водоскидними спорудами через часті повені. Тому безпековим питанням потрібно приділяти належну увагу».

Реклама Google
 

Позицію очільника області підтримує і начальник обласного управління СБУ Андрій Тимченко: «Технічні параметри гідровузла з кожним роком погіршуються. Тому необхідно якнайшвидше реконструювати опорні конструкції і дамбу. Для ремонту потрібно мінімум 10 мільйонів гривень».

Відтак керівникам відповідних служб доручено погодити всі юридичні питання щодо функціонування водосховища. Кожна стратегічна споруда має бути інвентаризована і перебувати на балансі суб’єктів господарювання. 

Валентин СТАВСЬКИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel