Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Петро Порошенко: «Росія має бути притягнута до відповідальності за трагедію MH17»

Шість років минуло із дня трагедії.

Ілюстрація eurosolidarity.org.

Петро Порошенко: «Росія має бути притягнута до відповідальності за трагедію MH17»

Кремль повинен відчути всю силу міжнародного права. Про це пише п’ятий Президент на своїй сторінці у мережі Facebook

«Шість років тому у небі над окупованим російським агресором Донбасом сталася шокуюча трагедія — загинули 298 пасажирів і членів екіпажу рейсу МН17.

У цей скорботний день висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким загиблих. А також твердо засуджуємо цей жахливий злочин!», – заявив лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

У небі чи на землі, на лінії зіткнення чи на морі — для російського агресора не існує жодних меж для імперських апетитів та варварських злочинів. А будь-які спроби замирення з ним, протягнути руку чи зазирнути в очі ще більше поглиблюють у Москві відчуття вседозволеності та безкарності.

У дописі він зазначив, що російська ракета, яка збила літак, випущена з російського «Бука» та завезена з російської території під керівництвом російських військових, є не лише чітким свідченням підступності Москви, варварства її політики, відсутності в неї намірів поважати міжнародне право. А й ганебним тавром на довірі до Росії та до її обіцянок про мир і співробітництво!

Завдяки спільним діям і ретельному вивченню обставин трагедії Міжнародна слідча група встановила незаперечну відповідальність Росії за цю цинічну атаку, свідоме вбивство безневинних людей.

«У небі чи на землі, на лінії зіткнення чи на морі — для російського агресора не існує жодних меж для імперських апетитів та варварських злочинів. А будь-які спроби замирення з ним, протягнути руку чи зазирнути в очі ще більше поглиблюють у Москві відчуття вседозволеності та безкарності.

Після численних жертв серед українців, окупації частин наших територій вони нині кажуть, що «в РФ не має і не може бути агресивних планів щодо України». Цинізм агресора зашкалює! Саме тому таким важливим є притягнути Росію до міжнародно-правової відповідальності за збиття рейсу МН17.

Мир, стабільність і добробут будуть недосяжними без доведення цієї справи до логічного завершення, коли всі учасники злочину, включно з тими, хто віддавав вирішальний наказ, опиняться на лаві підсудних в Гаазі.

Маємо об’єднати зусилля з партнерами, зокрема й на площадці Міжнародного суду ООН, ЄСПЛ та інших юрисдикційних органах, та зміцнювати міжнародний фронт протидії російському агресору! І нехай у Кремлі знають: на його «право сили» завжди знайдеться наша «сила права»», – йдеться в дописі Петра Олексійовича.

Telegram Channel