Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Рівненські безробітні отримали 72 мільйони гривень

Найбільшу допомогу по частковому безробіттю отримала ТзОВ: «Морган Феніче» (майже 800 осіб).

Фото minfin.com.ua

Рівненські безробітні отримали 72 мільйони гривень

Допомогу отримають 14 827 працівників

Роботодавці, які через карантин призупинили діяльність, отримують компенсацію від держави. Гроші представники малого і середнього бізнесу виплачують своїм працівникам. На Рівненщині для виплати допомоги по частковому безробіттю уже профінансовано понад 72 млн. грн.

Найбільше звернень від малого і середнього бізнесу, а також фізичних осіб-підприємців надійшло з міста Рівне, Рівненського, Сарненського і Дубенського районів. Допомогу отримають 14 827 працівників.

Найбільше звернень від малого і середнього бізнесу, а також фізичних осіб-підприємців надійшло з міста Рівне, Рівненського, Сарненського і Дубенського районів. 

Урядова ініціатива з допомоги по частковому безробіттю спрямована на мінімізацію втрат малого і середнього бізнесу через зупинення або скорочення діяльності, спричинені пандемією коронавірусу. Допомога по частковому безробіттю є своєрідною фінансовою підтримкою, яка дозволить зберегти робочі місця і здійснити дієві кроки для виходу з карантину.

Реклама Google
 

Найбільшу допомогу по частковому безробіттю отримали ТзОВ: «Морган Феніче» (майже 800 осіб), «Реноме-смарт» (понад 350 осіб), «Реноме-Євробуд» (понад 200 осіб), приватний вищий навчальний заклад «Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука» (майже 150 осіб).

Допомога встановлюється за кожну годину скорочення діяльності з розрахунку двох третин від бази нарахування єдиного внеску, але не більше мінімальної заробітної плати 4723 грн. на місяць. Зацікавлений бізнес має можливість звернутись до центру зайнятості за місцем сплати єдиного соціального внеску протягом 90-ти днів з моменту зупинки (скорочення) діяльності.

Валентин СТАВСЬКИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel