Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Луцьку осіб з інвалідністю лікуватимуть театром

Відбулися театральні тренінги з ефективних методик роботи інклюзивних театрів та театрів людей з інвалідністю.

Фото Олександра Дурманенка.

У Луцьку осіб з інвалідністю лікуватимуть театром

У місті з’явиться інклюзивний ХАБ

З метою спростувати стереотипні уявлення про осіб з інвалідністю та запропонувати новий підхід до їх соціалізації засобами мистецтва у Луцьку за підтримки Українського культурного фонду реалізують проєкт «Створення інклюзивного ХАБу». Про це «Волині-новій» повідомили в команді проєкту.

Уже відбулися перші події в рамках проєкту: проведено Школу волонтера для студентів СНУ імені Лесі Українки, які візьмуть участь у наступних мистецьких заходах, та театральні тренінги з ефективних методик роботи інклюзивних театрів та театрів людей з інвалідністю.

Тренерка Тамара Наук (м. Київ), актриса Київського плейбек-театру «Vne Vremeni», не тільки розповіла про структуру і функції плейбек-театру, а й навчила базових форм. Вона поділилася досвідом впровадження методики плейбек-театру в соціально-інтерактивному театрі Благодійного товариства допомоги особам з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень «Джерела» (м.Київ) та інклюзивній театральній студії «Далі Буде...».

Тренінг польської продюсерки та театральної інструкторки Зофії Довят (Польща) пройшов онлайн і викликав значний інтерес не тільки театральної молоді, а й керівників відомих у Луцьку театральних студій.

Під час тренінгу «Робота з тілом. Тактильна комунікація» Анни Єпатко, актриси Львівського академічного драматичного театру імені Лесі Українки, керівники мистецьких студій, соціальні працівники з театрального мистецтва та молоді актори вивчили основи тактильної комунікації та ознайомились з досвідом роботи тренерки в інклюзивному проєкті «Погляд» (м.Львів).


Проведено Школу волонтера для студентів СНУ імені Лесі Українки.
 

Тренінг польської продюсерки та театральної інструкторки Зофії Довят (Польща) пройшов онлайн і викликав значний інтерес не тільки театральної молоді, а й керівників відомих у Луцьку театральних студій, яким було цікаво взнати про підготовку театральної вистави з акторами різного віку і з різними нозологіями.

Реклама Google
 

Театральні тренінги показали, що театр – не тільки натхненне мистецтво, а й майстерність, прийом і техніка, які допоможуть людям з інвалідністю реалізувати мистецький потенціал і співпрацювати з іншими людьми, створюючи власні історії.

Інклюзивний ХАБ продемонструє альтернативний підхід до вирішення проблем соціалізації та інтеграції осіб з інвалідністю засобами мистецької діяльності та взаємодії.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel