Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Американець зібрав «Кобзарський табір»

Фединський активно займався відродженням українських музичних інструментів.

Фото: telegraf.in.ua.

Американець зібрав «Кобзарський табір»

Із 24 по 26 липня у селі Крячківка Пирятинського району на Полтавщині пройде 6-й Міжнародний кобзарський фестиваль «Древо роду кобзарського»

Все почалося з «Кобзарського табору», який заснував американець українського походження. Юрій Фединський — бандурист, композитор, що займається українською кобзарською традицією (співає традиційний кобзарський репертуар під супроводом), є продюсером народних ансамблів, робить музичні інструменти, звукорежисер, культурний активіст, педагог. Американець українського походження десять років тому оселився у Пирятинському районі та створив у ньому «Кобзарський табір». Заснував кобзарський цех, де проводить літний кобзарський табір та навчає майстрування та музикування на вересаївській кобзі, кобзарській бандурі, панській бандурі, мамаївській кобзі, лірі, торбані і гуслі. Там проводиться фестиваль «Древо Роду Кобзарського». Він також проводив експедиції Україною й за кордоном у пошуках архаїчних інструментів, створючи архів. Гастролював Україною, як соло, так і з ансамблями.

У програмі – виступи кобзарських цехів із Києва, Харкова, Львова, Полтави, а також гуртів та колективів із України та США. Гостям фестивалю продемонструють майстрування традиційних кобзарських інструментів.

Із 24 по 26 липня у селі Крячківка Пирятинського району на Полтавщині пройде вже 6-й Міжнародний  фестиваль «Древо роду кобзарського»

У програмі – виступи кобзарських цехів із Києва, Харкова, Львова, Полтави, а також гуртів та колективів із України та США. Гостям фестивалю продемонструють майстрування традиційних кобзарських інструментів. Про це повідомляє видання telegraf.in.ua.

Реклама Google

Telegram Channel