Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Шацькому НПП солять та сушать віники – з кропиви та верби (Фото)

Волинь-нова

У Шацькому НПП солять та сушать віники – з кропиви та верби (Фото)

Аби взимку було чим годувати звірину...

Віники з кропиви, з молодих пагонів верби та інших листяних порід, сіно, снопики зернових – цими «ласощами» взимку охоче будуть смакувати дикі звірі.

Державна лісова охорона до зимової підгодівлі тварин починає готуватись ще влітку. На початку червня заготовляють кормові віники: зв'язують їх та висушують. В процесі сушки віники замочують 1-2 рази в 10% розчині кам'яної солі. Після висихання їх розміщують на горищах або в спеціальних приміщеннях, які обов'язково повинні провітрюватися.

Державна лісова охорона до зимової підгодівлі тварин починає готуватись ще влітку. На початку червня заготовляють кормові віники: зв'язують їх та висушують.

У Мельниківському лісництві Шацького НПП вже заготовили 1000 шт. віників з молодих пагонів верби та таку ж кількість віників з кропиви. Ці та інші корми взимку відвезуть до годівниць, повідомляє Шацький НПП.

У Шацькому НПП облаштовано 9 підгодівельних майданчиків, на яких є все необхідне, щоб допомогти лісовим мешканцям пережити зимовий період. Варто зазначити, що окрім підгодівлі, такі майданчики також є основою для проведення зимового обліку тварин.

 
Telegram Channel