Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Готові йти на ризики»: у МОЗ розкрили особливості роботи шкіл з 1 вересня

В школу діти таки підуть. Але, ймовірно, не всюди.

Фото Главком.

«Готові йти на ризики»: у МОЗ розкрили особливості роботи шкіл з 1 вересня

Школи будуть працювати до того моменту, поки район або місто обласного значення не потрапляє в «червону» зону

Заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів в інтерв’ю «Українському радіо», як працюватимуть школи у новому навчальному році.
Ляшко уточнив, що школи будуть працювати до того моменту, поки район або місто обласного значення не потрапляє в «червону» зону – тоді заклади закриваються на період, поки відбувається карантин.

Ми не хочемо писати норми, які потім не можна виконати з урахуванням навіть того, що не можна зобов’язати учнів впродовж шести уроків перебувати в масках в залі.

«Певні рекомендації до того, як працюють школи в зеленій, жовтій та помаранчевій зонах, будуть. Зараз ми їх узгоджуємо з Міністерством освіти для того, щоб напрацювати норми, які реально будуть виконуватися. Ми не хочемо писати норми, які потім не можна виконати з урахуванням навіть того, що не можна зобов’язати учнів впродовж шести уроків перебувати в масках в залі. Ми готові йти на ризики, щоб забезпечити навчання дітей та управляти ситуацією шляхом адаптивного карантину», – сказав санітарний лікар.
При цьому Ляшко не виключив поділу предметів за форматом їх вивчення.
«Можливо, якісь предмети можна вивчати дистанційно, а якісь, перебуваючи в школі. Втім, ми повинні розуміти також, що школа виконує як освітню, так і соціально-економічну функції. Батьки, які працюють, відводячи дитину до школи, мають певний час, коли вони йдуть на роботу і виконують свої професійні обов’язки. Дитина в цей час перебуває під наглядом вчителів в освітньому процесі. Як тільки ми переходимо на певну дистанційну освіту, то з дитиною повинен хтось перебувати вдома. Це буде впливати на можливість сім’ї адекватно працювати і поповнювати сімейний бюджет»,  – пояснив він.

Джерело: Главком.
Telegram Channel