Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Стали відомі деталі про банду Максима Кривоша: злочини, учасники, фото

Бив дружину і сина, але захищав тварин.

Фото radiotrek.rv.ua.

Стали відомі деталі про банду Максима Кривоша: злочини, учасники, фото

Члени злочинної групи займалися шахрайством, вимаганням, грабежами, розбійними нападами з використанням камуфляжу, масок та вогнепальної зброї

Луцький терорист Максим Кривош (Плохой) свого часу створив і керував бандою, яка вела свою діяльність з 2001-го по 2015 рік, інформує volynnews.com.

Хто входив до команди Максима «Плохого»?

У кримінальній справі, заведеній на Максима Кривоша у 2001 році, його позиціонують як організатора злочинно-організованої групи.

Окрім Кривоша, до банди входили ще п’ятеро чоловік, серед яких двоє – волинян, решта – уродженці Львова, Закарпатської та Вінницької областей.

31 жовтня 2005 року згідно із статтею 257 ККУ Максима Кривоша засудили до 8,6 років позбавлення волі, Едуарда Кревського – до 7, Юрія Бугая – до 5 років позбавлення волі.

Зокрема, членами кримінальної групи були:

Едуард Кревський (Ільку) – 1977 року народження, уродженець села Масово Виноградівського району Закарпатської області. Мешкав у селі Буяни Луцького району. Тимчасово проживав у Луцьку на вулиці Саперів та Тарасова.

Віталій Смолій – 1975 року народження, уродженець села Кинашев Тульчинського району Вінницької області. Був прописаний у Луцьку на Бульварі Дружби Народів, однак фактично мешкав на вулиці Грушевського. Раніше був судимий за статтею 142 ч.3 ККУ. Отримав 7 років позбавлення волі у ВТК в 1995 році.

Богдан Іванюк – 1977 року народження, лучанин. На момент скоєння злочину був прописаний у Луцьку по проспекту Соборності , але проживав на проспекті Волі. Раніше судимий не був. Утім, на момент скоєння злочину проти нього уже була порушена справа за статтею 186 ККУ (Грабіж), що знаходилась в провадженні слідчого СУ УБОЗ.

Юрій Бугай – 1955 року народження, уродженець села Машів Любомльського району. Працював директором МП «Полцемент». На момент заведення справи мешкав у Луцьку на проспекті Соборності.

Василь Чорненький – 1979 року народження, уродженець та мешканець міста Львів, був прописаний на вулиці Вигоди у Львові.

Спецоперація: вимагання, розбій та напади у масках та камуфляжі із застосуванням вогнепальної зброї

Згідно із матеріалами, наданими із достовірних джерел у правоохоронних органах, 27 вересня 2001 року співробітник ВКР УМВС України у Волинські області завели кримінальну справу на організовано-злочинну групу, яка впродовж 2001-2003 років, використовуючи зброю та маски, скоїла ряд тяжких та особливо тяжких злочинів на території Волинської області.

Так, 6 червня 2002 року Максим Кривош разом із Богданом Іванюком та Едуардом Кревським на автомобілі ВАЗ-2108 червоного кольору, з використанням камуфляжної форми та масок, під погрозою застосування зброї здійснили розбійний напад неподалік від села Жидичин Ківерцівського району на мешканців Київської області М.В та Г.Я, у яких силовими методами відібрали кошти розміром 8600 доларів.

Водночас, під час проведення оперативно-слідчих дій правоохоронцям вдалося встановити, що 29 квітня 2001 року Максим Кривош за попередньою змовою з іншими членами організованої злочинної групи на тому ж автомобілі – «жигулю-вісімці» у обласному центрі Волині здійснив напад на киянина С.С, заволодівши його коштами у сумі 3700 доларів США.

Оголошення у розшук

10 грудня 2003 року Максима Кривоша оголосили у розшук. А вже 9 квітня 2005 року його затримали у Львові. 19 квітня 2005 року проти нього порушили кримінальну справу за ознаками ст. 257 ККУ (Бандитизм. Організація озброєної банди з метою нападу на підприємства, установи, організації чи на окремих осіб, а також участь у такій банді або у вчинюваному нею нападі).

Голова колгоспу на Волині попросив знайти того, хто вчинив на нього напад та розправитись з ним. Кривош та компанія побили та зв’язали члена своєї ж банди, видаючи його за кривдника

Слідчі встановили, що у 2001 році Максим Кривош разом із членами банди Віталієм Смолієм та Богданом Іванюком на автомобілі, яким керував Юрій Бугай, приїжджали у село Добре Камінь-Каширського району Волинської області, де вимагали гроші за нібито виконану роботу у голови місцевого колгоспу.

Як стало відомо пізніше, голова колгоспу Матвійчук самостійно звернувся до Кривоша із проханням встановити осіб, що вчинили на нього розбійний напад. Приблизно через тиждень після цього Максим Кривош разом із спільникам привезли до нього в багажнику автомобіля зв’язаного і побитого молодого чоловіка, який також входив до складу їхньої злочинної групи. Бандити стверджували, що напад на голову колгоспу здійснив саме він. Так, внаслідок шахрайських дій, вони виманили у голови колгоспу 1500 умовних одиниць.

Окрім цього, Кривош та його спільники були причетними до ряду інших злочинів, а саме: вимагання грошей, шахрайство, пограбування з використанням камуфляжної форми та масок, вчинення нападу, розбійний напад та незаконне зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів.

Кінець банди Кривоша

31 жовтня 2005 року згідно із статтею 257 ККУ Максима Кривоша засудили до 8,6 років позбавлення волі, Едуарда Кревського – до 7, Юрія Бугая – до 5 років позбавлення волі.

Богдана Іванюка та Юрія Смолія на той момент оголосили у розшук.

Telegram Channel