Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Дама з кавалером нарвали букет лаванди в Луцькому зоопарку (Фото)

От що за люди?!

Фото зі сторінки Луцького зоопарку в Facebook.

Дама з кавалером нарвали букет лаванди в Луцькому зоопарку (Фото)

Сімейна пара подала неабиякий «приклад» власним дітям

Луцький зоопарк поділився наболілим: окремі відвідувачі, як виявляється, вкрай недобросовісно ставляться до тамтешніх елементів озеленення:

«Ми довго «трималися», сподіваючись усно докликатися до сумління наших відвідувачів і роблячи по тисячі зауважень щодня стосовно заборони рвати квіти, гілочки, щепи чи й цілі рослини (як з ємностей для розсади, так і з грунту). Адже знищення та пошкодження об’єктів озеленення на території зоопарку – то не поодинокі випадки, а системне явище. У відповідь на зауваження – хамство, причому з неадекватними уточненнями типу «я за це гроші заплатив, купуючи квиток», «ой що станеться, що кілька квіток зірвала», «наступного року краще цвістиме» і т.п.

У нас над озелененням території працює аж (!!!) дві людини. І щоб місце найкомфортнішого відпочинку на природі мало такий чудовий вигляд щодня для понад сотні тисяч відвідувачів на рік у будь-яку пору року, важко трудяться цілими днями. Впевнені, що наші давні друзі пам’ятають, яким був зоопарк ще з десяток років тому.

На придбання розсади, яка використовується для сезонного озеленення, теж ідуть чималі кошти. І все це – задля того, щоб у нас усі відпочивали і головою, і душею, щоб очі розбігалися від краси, а пам’ять ще довго-довго нагадувала про приємно проведений час.

З нещодавнього: іде багатодітна родина, а в мами в руках – пучок лаванди, видертої у нас.

Але – ні!!! З нещодавнього: іде багатодітна родина, а в мами в руках – пучок лаванди, видертої у нас. На зауваження працівника зоопарку, що рослини рвати заборонено, глава сімейства відповідає, що «такого ніде не пише». Коли ж їх усіх підводять до заборонних табличок (а вони на території розміщені вже давно) і просять заплатити за завдану шкоду, знову батько, подаючи «гарний» приклад поведінки у громадському місці та дотримання вимог своїм дітям, розвертається і йде зі словами, що «ніхто й нічого платити не буде». Звичайно ж, легше вкрасти, особливо з огляду на ціну саджанців лаванди та їхню нинішню популярність.

Ще один приклад: юнак, який просто зірвав у нас рослин на цілий букет, заявляє, що за це він вже заплатив – коли купував квиток на вхід.

Коли зауваження робиш мамам-татам чиї малолітні діти деруть квіти, то взагалі наражаєшся на «торнадо» й обвинувачення у ненависті до малят, бо ж «то дитина, і нічого не трапиться, як воно одну квіточку зірве!»

А ще часто підтверджується приказка, що старе гірше малого. Бо коли дитя рве рослину – то проблема світосприйняття та виховання його батьків. А коли пенсіонерка, яка купила пільговий квиток, намагається поцупити у сумці саджанці квітів, то руки опускаються…

Ми могли б ще багато подібного написати. Але насамкінець – щиро дякуємо усім, хто поважає нашу працю, дотримується правил поведінки у зоопарку та разом із нами береже та любить кожну тваринку і рослинку. Усі інші – знайте, що ми вдаємося до радикальних дій, аби захистити те, що нам дороге. І тому, купуючи квиток на вхід, шануйтеся, аби не стати антигероєм наступних повідомлень.

Telegram Channel