Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Єдина у Любешові школа переповнена учнями із селища та навколишніх сіл

Серед найважливіших проблем райцентру – будівництво школи.

Фото: Любешівська районна державна адміністрація.

Єдина у Любешові школа переповнена учнями із селища та навколишніх сіл

Голова райдержадміністрації Юлія Подерня-Масюк та голова районної ради Петро Нагорний взяли участь у робочій зустрічі голови Волинської облдержадміністрації Юрія Погуляйка на Маневиччині

У ході зустрічі Юлія Андріївна порушила найбільш актуальні проблемні питання Любешівщини, зокрема:

1. Очистки каналів внутрішньогосподарських та міжгосподарських меліоративних систем району.

2. Завершення проведення капітального ремонту дороги державного значення Т-03-08 Любомль-Дубечне-Здомишль-Ратне-Камінь-Каширський-Любешів-/Р-14/ ділянки протяжністю 10 км між селами Велика Глуша та Бірки.

3. Будівництво загальноосвітньої школи в смт Любешів.

Щодо питання очистки меліоративної системи району, Юлія Андріївна звернулася з проханням до голови ОДА посприяти у розробці програми з підтримки меліоративної системи на Любешівщині – очистки каналів і в подальшому підтримки їх в належному стані, аби уникнути в майбутньому підтоплень житлових будинків та присадибних ділянок, спричинених дощовими водами.

За результатами обговорення даного питання із головою Волинської ОДА, вирішено спільно зі Службою автомобільних доріг у Волинській області до кінця вересня 2020 року провести необхідні проектні роботи, що дозволить включити проведення капітального ремонту вказаної дороги до переліку ремонту доріг державного значення на 2021 рік.

Обговорюючи питання ремонту дороги, Юлія Андріївна зазначила, що наразі вже здійснено влаштування асфальтного покриття протяжністю 2,2 км на відрізку дороги в с. Погулянка. Проте є необхідність завершення ремонту даної дороги на відрізках від с. Велика Глуша до с. Бірки. За результатами обговорення даного питання із головою Волинської ОДА, вирішено спільно зі Службою автомобільних доріг у Волинській області до кінця вересня 2020 року провести необхідні проектні роботи, що дозволить включити проведення капітального ремонту вказаної дороги до переліку ремонту доріг державного значення на 2021 рік.

Актуальним питанням в районі, на якому звернула свою увагу голова райдержадміністрації Юлія Подерня-Масюк  є необхідність будівництва школи в смт Любешів. Адже в селищі лише одна школа, яка переповнена учнями із селища та навколишніх сіл. В свою чергу голова Волинської ОДА підтримав порушене головою райдержадміністрації питання та зазначив на необхідності виготовлення усіх документів, аби у 2021 році можливо було розпочати  будівництво школи в смт Любешів за рахунок Державної програми «Велике будівництво». Про це повідомляє сайт Любешівської райдержадміністрації.

Telegram Channel