Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Чи важлива назва салону для ефективної його роботи

Фахівці рекомендують розпочати із найпростішого.

Фото Beautyprosoftware.com.

Чи важлива назва салону для ефективної його роботи

Якщо ви хочете зайнятись прибутковим бізнесом у сфері індустрії краси, потрібно врахувати багато аспектів щодо здійснення його ефективного розвитку. Статистика свідчить, що одним із популярних серед населення типів послуг зараз є косметологія. Всі хочуть бути красивими, молодими і здоровими. Охайний доглянутий зовнішній вигляд, стильна ефектна зачіска, манікюр, педикюр – це ознака престижу, успішності, тому грамотна організація цієї справи завжди приносить постійний дохід, а в майбутньому і створення великої компанії, започаткування бренду. Але з чого почати…

Це питання задають собі багато недосвідчених початківців-бізнесменів. Зазвичай, вони в минулому – майстри перукарської справи, косметологи, візажисти чи, навіть, звичайні масажисти, або люди, які абсолютно непричетні до б'юті сфери. Освіта деяких із них не дозволяє правильно зорієнтуватись у даному напрямку бізнесу.

Що можна порадити

Фахівці рекомендують розпочати із найпростішого – придумати назву салону. Ідеї щодо створення брифу можна почерпнути за цим посиланням: https://beautyprosoftware.com/ru/blog/kak-vibrat-nazvanie-dlya-salona/. Відповідно до назви ви створюєте зовнішнє оформлення приміщення і внутрішній інтер'єр. Бажано враховувати при цьому майбутню цільову аудиторію, яка буде відвідувати ваш салон. Якщо він розташований у промисловій зоні, то надзвичайно дорогі інтер'єри не потрібні, але і обшарпане неохайне приміщення зі старими меблями навряд чи привабить багато клієнтів. Умови класу люкс бажано створювати ( якщо дозволяють фінанси) краще у центральних районах міста. Але, якщо ви розпочинаєте цю справу, то краще орієнтуватись на «середнього» відвідувача.

Наступним кроком має бути підбір керівника вашого творчого проеєкту. Від нього багато залежить. Професіоналізм менеджера, його досвід дозволить грамотно підібрати персонал, вміло керувати ним, забезпечувати комфорт, якісне надання послуг і збільшувати дохід. Важливим кроком є також створення власної концепції розвитку, впровадження програмного забезпечення. В інтернеті ви знайдете багато унікальних продуктів для організації благополучного і тривалого підприємництва. Можете скористатися послугами компетентних фахівців з питань успішного ведення бізнесу і використати професійну програму Beautyprosoftware.com. Сучасна програма розвитку BeautyPro дозволить:

  • створити клієнтську базу і активно взаємодіяти з ними. Починати потрібно з першого відвідування: занести довідкову інформацію, контакти, уподобання, смаки. Потім можна формувати інші позиції: надсилати повідомлення з допомогою SMS, електронної пошти про наступне відвідування, акції, нові надходження косметичних засобів і препаратів, появу послуг, вітати з Днем народження;
  • контролювати роботу персоналу: початок і закінчення роботи, якість виконуваної діяльності;
  • аналізувати і проводити необхідні бухгалтерські розрахунки;
  • вести облік закупівлі і продажу косметичних  товарів та інші корисні дії.
 

Для цього лише потрібно хороший сучасний ПК і завантаження відповідної програми. Спочатку можна зробити пробний запуск.

Основні заборони, яких потрібно дотримуватись, відкриваючи салон краси

Часто невеличкі салони краси відкривають у підвальних приміщеннях будинків. Цього робити небажано, а от у колишній житловій квартирі, переведеній у нежитловий фонд, така процедура допускається. Розмір приміщення повинен бути не менше 20 кв. м (мінімум складає: 14-15 кв. м для основного залу і 6- 7 кв. м для інших кімнат). У приміщеннях подібного типу заборонено клеїти паперові шпалери, використовувати вентиляційні системи, суміщені з вентиляцією житлових квартир будинку, користуватися одним входом. Наявність хорошого освітлення, каналізації і водопроводу обов’язкова.

Telegram Channel