Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У луцькій кав’ярні, де працюють офіціанти з інвалідністю, запровадили щорічний День кави і творчості (Фото. Відео)

спортсмени Спеціальної Олімпіади України, підтримати «Сонячну кав'ярню».

Фото з фейсбук-сторінки Анастасії Рудик.

У луцькій кав’ярні, де працюють офіціанти з інвалідністю, запровадили щорічний День кави і творчості (Фото. Відео)

Смакували «сонячною» кавою і насолоджувалися спілкуванням

Відтепер у закладі, де працюють офіціанти з особливими потребами, буде власне свято. А називатиметься воно з легкої руки його організаторки волонтерки Анастасії Рудик «День кави і творчості». Ідея, за словами дівчини, виникла спонтанно. Під час коронавірусного карантину, коли діяли суворі обмежувальні заходи, кав’ярня зазнала збитків, втратила частину клієнтів, серед яких були не лише лучани, а й туристи. Побродивши по Старому місту і Луцькому замку, вони охоче заходили сюди випити ароматної кави і поспілкуватися із особливими офіціантами.

Реклама Google

Коли вже працював літній майданчик закладу, я зайшла сюди, поспілкувалася із мамами хлопців, вони поскаржилися, що продали за день лише 20 філіжанок кави, – розповідала Анастасія. – Це дуже мало. Сказали, що доведеться закриватися. Мені стало прикро. Адже «Старе місто» – єдина кав’ярня не лише у Луцьку, а й, певне, в Україні, де працюють «сонячні офіціанти». Хотілося якось підтримати її. Але одноразова фінансова допомога не поліпшить ситуації. Хотілося, щоб була підтримка від мешканців міста, привернути увагу до цієї кав’ярні. Виникла ідея організувати свято, залучити до проведення волонтерів, спонсорів.

«Старе місто» – єдина кав’ярня не лише у Луцьку, а й, певне, в Україні, де працюють «сонячні офіціанти».

Шлях від задуму до реалізації його був коротким. Анастасія зізнається, не сподівалася, що за тиждень вдасться організувати таке багатолюдне свято з ароматом особливої кави, якою пригощали гостей, смачними тістечками, спілкуванням друзів. Були на ньому і розваги для дітей від студії «Колір», бульбашкове шоу, розіграші призів і багато музики, пісень, жартів. Свої номери презентували самодіяльні артисти з Луцького геріатричного пансіонату, а також Анастасія і Олександр Гарбузи, тріо Денисюків, знана на Волині співачка Галина Конах, квартет «Лучано»... Гостей розважав ді-джей Strayder, ведучі Ольга Поліщук та Андрій Попов.

За словами Анастасії Рудик, «День кави і творчості» відтепер у «Старому місті» відбуватиметься щорічно.

 
 

  

Telegram Channel