Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині стареньку жінку, яка похоронила двох синів, невістка утримує в нелюдських умовах (Відео)

Як допомогти старенькій?

Фото зі спільноти Наша Олика.

На Волині стареньку жінку, яка похоронила двох синів, невістка утримує в нелюдських умовах (Відео)

Бабусю Анісію з Олики рятують сусіди

Сумну історію розповіла одна із місцевих жительок пані Світлана, яка побачила з городу, як її літню сусідку б’ють. «Опікунка», це заперечує, а доказів у очевидці не було. Жінка розповідає, що неодноразово передавала бабці їсти, але невістка на подвір‘я до себе не пускала. 

Сьогодні жінка помітила, що бабусі Анісії від учора не видно. Тож вона занервувала і звернулася до ще одного сусіда. Той розповів, що стареньку закривають у сараї.

Закрита на замок-холод, сморід, голодна. Я прийшла в 11.00 дня – вона не те що не пила води, ні крихти в роті!

Цього разу сусідка не стерпіла - взяла телефон і пішла поцікавитися, як почувається баба Анісія. Від побаченого - сльози навернулися на очі - уся в синцях старенька, від учорашнього дня закрита у підсобці, де нема ні світла, ні води, ні інших умов для проживання. Ситуацію описала у мережі, а на підтвердження виклала відео. 

«Доброго дня шановні жителі селища Олики! Чи може я не розумію чогось,чи так має бути? Скажіть будь ласка – чи правильний такий догляд за людиною похилого віку? Ввечері цю стареньку бабусю Анісію закривають в сараї, і сьогодні я внаглу пішла, бо вже не могла на це все дивитися - і оце все побачила! Господи! Закрита на замок-холод, сморід, голодна, при тому, що я прийшла в 11.00 дня-вона навіть не пила води, а ні крихти в роті! Хто підкаже, що робити? Її там ще й б'ють, бачила на власні очі! Всі мовчать, а я не можу, душа розривається-людину закривають на погибель — у відповідь одні оправдовування! Допоможіть хто небудь! Хто має цим займатися?» – написала пані Світлана у фейсбуці. 

Ми поцікавилися у сілької голови Олени Кашевської про цю родину. Вона каже, що про знущання над жителькою Олики вона вперше чує - ніхто з ніякими скаргами чи заявами не звертався. Про кого мова, здогадується та підтверджує, що баба Анісія похоронила двох синів і зараз проживає із невісткою. Обіцяє, що не залишить цю ситуацію без уваги. 

P.S. Через погрози сусідів, пані С. видалила свійдопис. Але інтернет не забуває нічого.

 

 

Telegram Channel