Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Політолог прогнозує використання Ігорем Палицею місцевого адмінресурсу у кількох регіонах

Місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

Фото з фейсбук-сторінки Анатолія Октисюка.

Політолог прогнозує використання Ігорем Палицею місцевого адмінресурсу у кількох регіонах

Анатолій Октисюк, столичний політичний експерт, який родом із Волині аналізує нові партійні проекти

«Презентація так званої партії мерів «Пропозиція» вже давно відбулася, але сильної роботи у всіх регіонах я не бачу (за винятком деяких обласних центрів, де мери є співзасновниками цієї партії). Крім того, більше ніхто із мерів важковаговиків не захотів заходити у «Пропозицію», і електоральне розширення проекту зупинилося. І як я спостерігаю, більшість мерів та голів ОТГ підуть на вибори із маловідомими проектиками чи другорядними партіями, які потрібні просто для виконання виборчого законодавства. Це робиться також суто із прагматичних міркувань, оскільки в майбутньому їм буде легше блокуватися із владною партією «Слуга народу», - зазначає Анатолій Октисюк.

на Волині і на Київщині – більшість чинних мерів і голів ОТГ масово стають членами партії «За майбутнє». В результаті, місцевий адмінресурс буде працювати на партію Ігоря Палиці.

За його словами, «Пропозиція» поки що суттєво програє у медіа активності партіям «Перемога» (Андрій Пальчевський) і «За майбутнє» (Ігор Палиця), які запустили агресивну зовнішню рекламу і активно формують штаби і списки кандидатів в депутати.

«На мою думку, головним електоральним конкурентом проекту «Пропозиція» буде партія «За майбутнє», яка більш агресивно заходить на нішу місцевого самоврядування. До прикладу, я знаю, що на Волині і на Київщині – більшість чинних мерів і голів ОТГ масово стають членами партії «За майбутнє». В результаті, місцевий адмінресурс буде працювати на партію Ігоря Палиці. Ну і ще по великим містам активно заходить Андрій Пальчевський «Перемога», який відкушує електорат в «Слуги народу», партії Шарія і десь частково у «За життя», - вважає політолог.

Telegram Channel