Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Цей фільм змушує людей думати, і це – не «Земляни» (Фото, відео)

Ветерани війни дякували творцям за фільм.

Волинь-нова

Цей фільм змушує людей думати, і це – не «Земляни» (Фото, відео)

Ветерани російсько-української війни переглянули документальну кінострічку газети «Волинь» «Я вірю, що закінчиться війна».

У санаторії «Лісова пісня», що в Шацькому районі Волині, ветерани російсько-української війни переглянули документальну кінострічку газети «Волинь» «Я вірю, що закінчиться війна».

У день кінопоказу чимала зала була переповнена. Після завершення перегляду хтось із глядачів зі слізьми на очах мовчки покидав приміщення, а хтось розповідав про військове минуле і сумував за втраченою людиною, як от учасник АТО Віктор Назарук:

«Я приємно вражений тим, що у Горохівському районі неабияк підтримують воїнів. Переглядаючи стрічку, згадував службу в 2015-2016 роках, побратимів... І як віз одного з них… мертвого, додому, – і додав, – я теж вірю, що закінчиться війна».

«Переглядаючи стрічку, згадував службу в 2015-2016 роках, побратимів... І як віз одного з них… мертвого, додому. Я теж вірю, що закінчиться війна».

Присутні один за одним дякували творцям фільму і наголошували, що це відео збереже правду для наступних поколінь.

«Цей матеріал – історія нашого сьогодення. Я впізнав у ньому Мішу Коса: він пройшов справжнісіньке пекло війни і полон... Спасибі нашій обласній газеті «Волинь-нова» та усім причетним людям до створення цього шедевру», – коментує житель Ратнівського району Юрій Палій.

Переймаючись жіночими тривогами, ледь стримувала сльози і дружина одного із захисників України Тетяна Горюк:

«Для мене ця стрічка, як болюча рана. Коли чоловік захищав Україну, я була у цілковитому розпачі, ще й із немовлям на руках. Сюжет переніс у минуле, коли коханий був під загрозою смерті. Добре, що повернувся живим».

Гіркий осадок на душі після перегляду залишився і у жителя Вінницької області чорнобильця Василя Грепечука:

«Задумався над тим, якою ж великою є плата українців за незалежність: безліч життів втрачено... Майбутні покоління мають знати ціну свободи».

Нагадаємо, що на Горохівщині завдяки газеті «Волинь-нова» та її читачам знято фільм «Я вірю, що закінчиться війна...». Ініціювала створення цієї стрічки дружина учасника АТО зі Скригового – Євгенія Харків.

Хто ще не бачив цього фільму, пропонуємо його до вашої уваги:

Telegram Channel