Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині директор комунального підприємства оформив на роботу «мертву душу»

Наразі накладено арешт на нерухоме майно обвинуваченого.

Фото novograd.city.

На Волині директор комунального підприємства оформив на роботу «мертву душу»

Посадовця судитимуть за привласнення бюджетних 117 тисяч гривень

Луцька місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення директором одного з комунальних підприємств Волинської обласної державної адміністрації службового підроблення та заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб (ч.1 ст. 366, ч.ч. 2,3 ст. 191 КК України).

Посадовець, схиливши підлеглу до підробки табелів обліку робочого часу, привласнював зарплату «мертвої душі» – формально оформленого на роботу працівника, який насправді на підприємстві навіть не з'являвся. 

З грудня 2015 по вересень 2018 року посадовець, схиливши підлеглу до підробки табелів обліку робочого часу, привласнював зарплату «мертвої душі» – формально оформленого на роботу працівника, який насправді на підприємстві навіть не з'являвся.

 

У такий спосіб він заволодів понад 117 000 гривень. Спільницю директора підприємства також судитимуть за службове підроблення.

У ході досудового розслідування задля забезпечення відшкодування заподіяної державі шкоди накладено арешт на нерухоме майно обвинуваченого.

Далі – слово за судом.

Джерело: Пресслужба прокуратури області
Telegram Channel