Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У «Ягодині» затримали акумуляторів на 1,3 мільйона гривень

В автомобілі перевозили незаявлені літій-іонні акумуляторні батареї.

Фото зі сторінки Волинської митниці Держмитслужби у Facebook.

У «Ягодині» затримали акумуляторів на 1,3 мільйона гривень

4800 літій-іонних батарей були незаявлені в документах

На митному посту «Ягодин» попередили незаконне ввезення «літій-іонних акумуляторних батарей» на суму понад 1,3 мільйони гривень. Про це повідомляє Волинська митниця Держмитслужби.

22 липня в зону митного контролю митного поста «Ягодин» заїхав вантажний транспортний засіб, в якому відповідно до поданих до митного контролю документів переміщувався «збірний вантаж», загальною вартістю 14564,11 доларів США з компанії «SSBEL GROUP (HK) LIMITED», Hongkong.

Таким чином, громадянка Китайської Народної Республіки, генеральний директор компанії, вчинила дії, спрямовані на переміщення на митну територію України товару загальною вартістю 1,32 мільйона гривень з приховуванням від митного контролю. 

Під час проведення повного митного огляду автомобіля працівники митниці встановили, що фактично у вантажівці перевозять незаявлені у документах літій-іонні акумуляторні батареї в кількості 4800 штук. Відповідно до листа, який надійшов до Волинської митниці Держмитслужби з компанії «SSBEL GROUP (HK) LIMITED», з вини керівництва зазначеної компанії відбулося відвантаження іншого товару.

Реклама Google
 

Таким чином, громадянка Китайської Народної Республіки, генеральний директор компанії, вчинила дії, спрямовані на переміщення на митну територію України товару загальною вартістю 1,32 мільйона гривень з приховуванням від митного контролю. Адже митниці подали документи, що містять неправдиві відомості. 

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, обумовлені ч.1 ст.483 Митного кодексу України і передбачають накладання штрафу в розмірі 100 відсотків суми несплачених платежів.

Telegram Channel