Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцьку під час вуличного тестування на ВІЛ та гепатит виявили 1 хворого

Вірусний гепатит С виліковний у 95% випадків.

Фото: Волинський обласний центр громадського здоров'я.

У Луцьку під час вуличного тестування на ВІЛ та гепатит виявили 1 хворого

Результати обстеження на вірусні гепатити та ВІЛ проводив Волинський обласний центр громадського здоров'я

92 людей обстежено на гепатит С та ВІЛ під час акції до Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами. 60 осіб також пройшли діагностику на інфікування вірусом гепатиту В.

За результатами експрес-тестування, хворих на гепатит В та ВІЛ не виявлено.

З 92-х осіб, обстежених на гепатит С, 1 результат виявився вперше позитивним (1,2% з обстежених). Ще 8 осіб знали про свій статус і звернулись за тестуванням, аби його перевірити.

 

 Акція громадського здоров’я відбулась за сприяння КП «Волинська обласна інфекційна лікарня», КП «Волинський обласний центр з профілактики та боротьби з ВІЛ-СНІДом» Волинський Снід-Центр, БФ «Шанс».

Ще 8 осіб знали про свій статус і звернулись за тестуванням, аби його перевірити.

За даними Центру громадського здоров’я України, кількість інфікованих гепатитом С в Україні оцінюється у 1 млн 300 тис. людей, а гепатитом В — у понад 500 тис. людей.

Вірусні гепатити В і С становлять серйозну загрозу громадському здоров’ю. Близько 80% випадків цирозу та гепатоцелюлярної карциноми (раку печінки) спричинені саме вірусними гепатитами.

Вчасне діагностування вірусних гепатитів є надзвичайно важливим, оскільки завдяки розпочатому лікуванню можна запобігти серйозним ускладненням та ураженню печінки. Тож тема цьогорічного Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами, «Знайди мільйон!» - надзвичайно актуальна, адже вчасна діагностика рятує від важких ускладнень та перериває ланцюжок інфікування.

 

 Вірусний гепатит С виліковний у 95% випадків. Лікування триває від 12 до 24 тижнів.

Вірусний гепатит В потребує пожиттєвого лікування. Однак завдяки вчасному та регулярному прийому лікарських засобів, розвиток хвороби можна значно стримати. Лікування від вірусних гепатитів В та С можна отримати за державний кошт.

Джерело: Волинський обласний центр громадського здоров'я
Telegram Channel