Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
 У Рівному відзначили день народження тапіра Майї (Фото, відео)

Родичка коней та носорогів святкує 6 років з дня народження.

Фото Суспільного.

У Рівному відзначили день народження тапіра Майї (Фото, відео)

Майя живе у місті чотири роки, сюди її привезли із німецького зоопарку

У  Рівненському зоопарку відзначили шостий день народження самиці тапіра Майї. Тапіри – це травоїдні тварини, родичі коней та носорогів. Їхня батьківщина Південна Америка, вони жили ще за часів динозаврів – 35 мільйонів років тому. Тапіри полюбляють воду та живуть до 30-ти років. Про це інформує Суспільне.

День народження тапірки Майї почали зі святкового душу.

 

  День народження тапірки Майї почали зі святкового душу. Шестирічна іменинниця полюбляє вологу, – пояснює працівниця зоопарку Катерина Арафаілова. Тапіри від такого майже не намокають.

«Взагалі тапіри в природі мешкають біля водойм. І добре, що в нашому вольєрі вона також має власний басейн. Вона там купається разом з капібарами, там купаються взагалі всі тварини. Вона і пірнає там, і лежить по декілька годин, і просто кайфує», – каже Катерина Арафаілова.

Найбільше тварина любить їсти банани і кавуни, може також ласувати і полуницею. Улюблені смаколики Майї доглядачі поклали до святкового торта. Також цього разу її вирішили порадувати фруктовим морозивом.

Разом із працівниками зоопарку тацю дозволили піднести восьмирічній Ані. Це – нагорода для неї за правильні відповіді на питання про тапірів.

«Масові міроприємства ми поки не організовуємо, вирішили хоча б привітати, подарувати торт, приготувати морозиво. Ми запрошуємо на наступний рік, думаю, буде значно грандіозніше свято, все в нашій країні і світі буде добре, – каже заступниця директора зоопарку Ірина Оліферук.

 

 

 

Telegram Channel