Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
«Я вас почув», – луцький прокурор атовцям і підприємцям, які вимагають негайного розгляду справ щодо Сиротинської (Відео)

Не все у компетенції прокуратури, каже Василь Корнесюк.

Скриншот з відео.

«Я вас почув», – луцький прокурор атовцям і підприємцям, які вимагають негайного розгляду справ щодо Сиротинської (Відео)

Луцькі атовці і підприємці у середу, 29 липня, звернулися в прокуратуру

Луцькі атовці і підприємці після того, як не змогли потрапити в департамент муніципальної варти, вирушили в Луцьку місцеву прокуратуру.

Відео з місця події оприлюднене на сторінці «Європейський центральний ринок у фейсбуці».

Атовці написали звернення, в якому запитують, чому гальмується розгляд порушених стосовно Юлії Сиротинської, керівниці департаменту муніципальної варти, кримінальних проваджень. Звернення підписав голова Товариства інвалідів АТО Волині.

Представник атовців Анатолій Величко під час зустрічі з прокурором міста Луцька Василем Корнесюком заявив, що, на їхню думку, в місті Луцьку «створене організоване злочинне угруповання».

«Це міська рада, яка працює в спілці з муніципальною вартою, яка відверто займається рейдерством, знищенням малого та середнього бізнесу, дерибаном землі і коштів, – сказав, звертаючись до прокурора, представник атовців. – Наразі відкрито близько 50 кримінальних справ щодо муніципальної варти і її керівниці пані Сиротинської. Атовці звернулися до прокурора міста Луцька, аби прокуратура втрутилася в ці процеси, пришвидшила розгляд цих справ, якщо це можливо. І надала оцінку всім тим діям, які відбуваються в місті Луцьку».

Реклама Google

Як приклад, атовці наводили рішення виконкому Луцької міськради про демонтаж контейнерів підприємців на Центральному ринку. Рішення щойно ухвалене, а муніципальна варта вже пригнала маніпулятори для демонтажу. Але ж будь-яке рішення можна оскаржити, обурюються атовці. Міськрада і муніципали, на переконання атовців і підприємців, цього зробити не дають, чим порушують конституційні права громадян. Ба більше, серед ночі до 50 муніципалів марширують біля Центрального ринку, чим чинять на підприємців і продавців психологічний тиск, залякують і погрожують.

«За фактом, це тероризм проти мирних громадян. І це з боку муніципальної варти».

«За фактом, це тероризм проти мирних громадян. І це з боку муніципальної варти, – заявив прокурору один із протестувальників. – Сиротинська дозволяє собі ображати ветеранів АТО, запускає у соціальних мережах відео з гробами».

«Ми просимо розібратись в цій ситуації і дати їй належну оцінку», – звернулися атовці до прокурора.

Під час зустрічі в стінах прокуратури прокурор міста Луцька сказав: «Я вас почув, звернення ваше зареєстроване». Він запевнив, що зробить все від нього залежне, щоб ця ситуація рухалася в законному руслі.

Зокрема, прокурор повідомив, що до компетенції прокуратури не належить давати оцінку, «чи є потреба будь-якій міській, селищній раді організовувати формування у вигляді муніципальної варти, дружини, служби чи забороняти це вирішувати».

«Наша компетенція щодо тих питань, які ви порушуєте – це здійснення нагляду за додержанням законів органів досудового розслідування у кримінальних провадженнях, які розпочаті за фактами протиправних дій працівниками муніципальної варти, – сказав Василь Корнесюк. – Розслідування проводяться органами Національної поліції. Прокурори в цьому провадженні здійснюють нагляд за додержанням законів слідчими Луцького міського відділу поліції, які проводять це розслідування».

Прокурор додав: «Ми звернення ваше розглянемо і перед тим, як давати відповідь, після того, як ми перевіримо стан досудового розслідування, дотримання розумних термінів, ми зателефонуємо або голові спілки атовців або іншому представнику цієї організації».

Після зустрічі з прокурором атовці вийшли до підприємців і продавців, які чекали надворі.

Підприємці вирішили повернутися на робочі місця, але перед тим записати відеозвернення до лучан.

Telegram Channel