Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У «Дорогуську» пес винюхав наркотики в дезодоранті

Ідея – гроза контрабандистів.

Фото nadbuzanski.strazgraniczna.pl.

У «Дорогуську» пес винюхав наркотики в дезодоранті

23-річний українець перевозив трохи «плану»

В Надбужанському управлінні Прикордонної охорони Республіки Польща служить 65 тварин. Службові пси щодня стережуть кордон та борються з контрабандою. Завдяки їм минулого року вдалося запобігти контрабанді наркотиків на майже 30 мільйонів злотих (близько 220 мільйонів гривень), інформує Надбужанське управління Прикордонної охорони Республіки Польща.

Справжній клас тварини показують, шукаючи навіть невеликі кількості наркотичних речовин, що їх ховають у найнесподіваніших місцях. Вигадливості контрабандистам не бракує.

Нещодавно на прикордонному переході «Дорогуськ» перевіряли автобус, який в’їжджав у Польщу. Під час огляду собака Ідея визначила одну сумку. Багаж належав 23-річному українцеві. Захоплений зненацька, він признався, що перевозить невелику кількість марихуани, яка прихована в дезодоранті.

Багаж належав 23-річному українцеві. Захоплений зненацька, він признався, що перевозить невелику кількість марихуани, яка прихована в дезодоранті.

Розпочато провадження, чоловіка допитали як підозрюваного. За спробу перевезення через кордон невеликої кількості наркотиків йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі на термін до 1 року.

У Надбужанськкому управлінні тільки цього року було вже понад 100 випадків виявлення у подорожніх невеликої кількості наркотиків. Серед найцікавіших місць, де собаки знайшли наркотики можна назвати вже згаданий дезодорант, мобілка, шампунь, банка кави, ліки та контсрукційні постоти автомобілів.


Собака винюхала навіть такий мізер «плану».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel